avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract leasing

In cazul in care nu se platesc doua rate de leasing, as dori sa stiu daca societatea de leasing in primul rand reziliaza contractul si apoi recupereaza masinilie, sau au dreptul sa recupereze masinile fara a rezilia contractul, fara a exista o notificare in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Ralyana , utilizator 08:40, 7 Octombrie 2010
De ce nu ne ofera atunci variante pentru aceasta perioada ca ambele parti sa fie multumite si sa nu mai aiba parcurile pline de masini?
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
alb_inuta, utilizator
Foarte multi clienti cer societatii de leasing o suspendare temporara a platilor, si am auzit ca aproba maxim 3 luni.
Societatile de leasing nu au nici un interes sa ridice masinile sau sa aprobe suspendarea platii ratelor de leasing. Sunt interesate doar de calcularea penalitatilor si dobanzilor. Iar in cazul in care acestea nu se mai platesc, se recurge la executarea biletelor la ordin pe care le-a dat utilizatorul, la procedura insolventei, la plangere penala (avand ca temei art. 215 C.P.). Orice metoda ar aplica, masinile le recupereaza, numai ca se doreste si incasarea unor sume cat mai mari rezultate in urma calcularii penalitatilor.
plangerea pentru inselaciune in ce temei o pot face? Am auzit ca in anumite cazuri se poate face plangere penala si in cazul BO dar cred ca e absurd sa faca asta de vreme ce la vremea la care s-au emis BO chiar firma de leasing a facut evaluarea clientului si biletele au fost emise doar ca si garantie.
In legatura cu contractele de leasing, cand utilizatorul nu mai poate plati in continuare ratele, acesta poate cere finantatorului incetarea contractului, potrivit OG.51/1997, modificata prin Legea 28672006.
In situatia in care sunteti in imposibilitate sa mai platiti ratele va sfatuiesc sa cereti in scris societatii de leasing incetarea contractului pentru ca , desi trimit persoane sau executor judecatoresc sa ridice bunul , ei nu notifica rezilierea contractului si factureaza in continuare ratele., cu dobanzi si toate cele. ..In aceasta situatie, fara cererea de incetare a contractului si fara o adresa de reziliere a contractului din parteaa finantatorului, utilizatorul este bun de plata.De multe ori, pentru a a impiedica incetarea contractului de leasing, in modalitatea pe care am expus-o, finantatorii propun reesalonare a platilor, prelungire a contractului s.m.d.

Alte discuții în legătură

Probleme leasing auto pyerr79 pyerr79 Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank. Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)
Facturi realocate Ralyana Ralyana Poate sa realoce o societate de leasing banii de pe o factura(ce reprezinta factura de casco refacturata-platita de ei si trimisa catre mine cu dobanda)pe o ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)