avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz privind factura de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz privind factura de caldura

In perioada lunilor martie,aprilie,mai - 2011 la factura de caldura mi-a fost facturate sume mari de bani cu mult peste consumul real,in acest sens,in luna august 2011, am fost la societatea care citeste repartitoarele si face calculul facturilor de caldura pentru a cere o recalculare a facturi de caldura pentru stabilirea costurilor reale,ocazie cu care mi s-a comunicat ca recalcularea se poate face odata cu inceperea furnizarii de caldura pentru sezonul rece 2011-2012.Am asteptat pana in luna decembrie -2011 aceasta recalculare dar nu s-a facut astfel ca la acesta societate am depus o sesizare in scris cu privire la acest fapt cerand sa faca recalcularea astfel ca acum in luna ianuarie - 2012 a venit factura de caldura fara sa se faca nici un fel de recalculare.In aceasta perioada s-a adunat majorari si penalizari la factura de la asociatie astfel ca de cateva zile a venit de la S.C. [EDIT] o notificare ca daca nu platesc sumele restante vor inainta actiune judecatoreasca pentru recuperarea debitelor.Ce sa fac?
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:28, 20 Ianuarie 2012
Si daca va actioneaza in justitie ce?. Aveti impresia ca acolo sunt mancati oamenii ?.
Eu totusi nu inteleg de ce sa va actioneze in justitie acea societate de repartizare, cand normal ar fi asociatia sa faca lucrul acesta. Sau, nu ati inteles dvs. bine cine urmeaza sa va cheme in instanta?.:(
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
johnpescar, utilizator
Societatea care citeste repartitoarele si calculeaza factura de caldura este una iar societatea care mi-a facut notificarea este alta,respectiv societatea care detine centralele termice si furnizeaza caldura in apartament.Problema este ca seful de asociatie lucreaza la societatea care furnizeaza caldura si probabil el este persoana care mi-a facut notificarea deoarece tot el a spus societatii care calculeaza facura ca sa nu faca nici un fel de recalculare deoarece trebuie sa imi dea bani inapoi si nu cade bine la asociatie.
Daca spuneti ca acele calcule au fost in defavoarea dvs., pe ce va intemeiati parerea ?.:">
In primul rand pe faptul ca in luna august 2011 cand am adus la cunostinta societatii de citire repartitoare ca am de platit mai mult decat am consumat mi-a spus ca daca in perioada cand au venit cu cititul nu eram acasa au pus o suma estimativa de consum prezumat ceea ce nu corespundea cu consumul real,de aceea am cerut o recalculare pe care nici in momentul de fata nu au facut-o,DE CE NU O FAC?
Si dumneavoastra ati ramas restanta numai cu acea estimare ?. Sau, nu ati achitat din urma ca ati gasit motivul, pentru ca eu nu pot crede ca o sa va dea in judecata pentru o suma asa mica trecuta in plus la estimare. Eu cred ca ar fi corect sa achitati tot ce considerati in regula si diferenta o lasati in restanta.

Alte discuții în legătură

Refuz plata citire repartitor si caldura andradaa andradaa Buna Ziua! m-a inclin din nou in fata dumneavoastra cu o problema nemaiintalnita de mine pana in prezent.Un locatar din cadrul unei asociatii de ... (vezi toată discuția)
Recalculare vald vald buna ziua, in luna ianuarie 2011, am depus o notificare catre firma de repartitoare,notificare prin care instiintam ca renunt la repartitoarele de caldura, ... (vezi toată discuția)
Recalculare caldura imobil nelocuit irinapaula irinapaula Buna ziua, Sunt proprietara(rezidenta in Bacau) unui imobil situat in Iasi si care din luna decembrie 2019 nu a mai fost locuit. Acest lucru a fost adus la ... (vezi toată discuția)