avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... bonus malus vs pensionari(handicapati) RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

bonus malus vs pensionari(handicapati) RCA

La o polita RCA auto pensionarii si pers.cu handicap au diferite reduceri. In cazul in care nu au accidente se acorda diferite bonusuri(ex.10% ;18%;etc). Aceste bonusuri se aplica si pensionarilor(pers.cu handicap?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: c11ro , utilizator 08:50, 18 Ianuarie 2012
Bonusul-malus se aplica oricarei categorii de conducatori auto care incheie o asigurare RCA. Pe linga aceate reduceri unele soc. de asigurare acorda reduceri pt. pensionari + o reducere pt. persoanele cu handicap.
Imi cer scuze cred ca n-am fost inteles. La reducerea pt. pensionari si/sau pers.cu handicap se mai acorda si reduceri "fara accidente" (bonusuri)?
Reducerile acordate in sistemul Bonus/Malus sunt distinctive iar pe langa acestea unele societati acorda si reduceri pt. pensionari/bugetari/pers. cu handicap. Cele 2 reduceri se cumuleaza si in functie de societatea de asigurari nu trebuie sa depaseasca un anumit procent din cuantumul asigurarii deorece nu mai rezulta corelatia la tarifele de asigurare transmise catre CSA.
Bonusurile se cumuleaza, iar reducerea se acorda din pretul actual al politei de sigurare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto in functie de varsta daedalus daedalus ati putea va rog sa-mi spuneti in baza carei legi se platesc asigurarile auto in functie de varsta? si la fel exista o lege care stabileste cuantumul ... (vezi toată discuția)
Privitor la aplicarea legii193/2015 ady3fan ady3fan As dorii unele lamuriri, privind societatile de asigurari auto, privind reducerea cu 50% a politei RCA pentru persoanele posesoare de certificate de incadrare ... (vezi toată discuția)
Cui se aplica bonus-malus: masinii sau soferului?? tibi12 tibi12 Cui se aplica sistemul bonus-malus? Daca masina e implicata intr-un accident ii scade clasa din sistemul bonus-malus, plateste mai mult, sau daca soferul ... (vezi toată discuția)