avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infintare pfa sau srl cu statut de microintreprindere?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infintare pfa sau srl cu statut de microintreprindere?

Buna ziua care este diferenta intre pfa si srl cu statut de microintreprindere in ceea ce priveste taxele si impozitele ?
Cel mai recent răspuns: mirceapopescu64 , utilizator 09:29, 27 Ianuarie 2012
PFA plateste impozit 16% din venitul net, iar microintreprinderea 3% din cifra de afaceri si 16% din dividende.
Multumesc pt raspuns,care sint costurile pentru infintarea unei micro intreprinderi si de exemplu eu sint electrician de meserie si doresc sa dechid firma pe executie instalatii si daca nu merge cu domeniul asta incerc cu comert sau altceva,codul CAEN este valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)
Achizitie si amplasare stradala tonomate de cafea ContSters331936 ContSters331936 Buna ziua. Vreau sa imi achizitionez niste tonomate de cafea stradale si sa le amplasez prin oras. As dori si eu sa stiu ce etape trebuie sa urmez de exemplu: ... (vezi toată discuția)
Pfa si ii in acelasi timp? sebisibiu sebisibiu Buna ziua, Pot avea un PFA is o II in acelasi timp? Am un PFA momentant si se poate sa depasesc plafonul de 119.000 EUR deci va trebui sa platesc TVA. Daca ... (vezi toată discuția)