avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei

Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul.
Furnizorul de apa a facut canal la fiecare scara si a pus contor la fiecare asociatie.
Furnizorul de caldura si apa calda nu a schimbat instalatia. De la capatul blocului porneste o conducta prin subsol, iar la fiecare scara este pus contor.
In caz ca aceasta conducta se sparge, asociatiile nu inregistreaza pierderi pentru ca este pana in contoare, dar produce pagube asociatie fiind vorba de apa calda.
Asociatiile considera ca aceasta conducta nu le apartine .
Acelasi lucru se intampla cu conducta de caldura, cu diferenta ca pentru aceasta conducta are un singur contoar la intrarea in bloc. Nu am inteles pe ce baza factureaza fiecarei asociatii.
Ce putem face?
Sa mergem la furnizorul de apa calda si caldura cu o petitie?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:58, 18 Ianuarie 2012
Legal ,fiecare imobil trebuie sa detina un bransament tehnic prevazut si cu aparat de contorizare individuala,in baza caruia lunar asociatia de proprietari si reprezentantul furnizorului de servicii preiau indexul de consum
Este eronata sustinerea conform careia "in caz ca aceasta conducta se sparge...
asociatile nu inregistreaza pierderi
",de vreme ce dvs precizati ca fiecare asociatie "la fiecare scara este pus contor"...daca conducta se sparge dupa primul,dupa al doilea sau al treilea contor,aparatul de contorizat consum va inregistra respectiva pierdere...
Daca cele 3 asociatii detin numar identic de consumatori individuali,posibil ca facturarea agentului termic sa se repartizeze in mod egal ,impartind la 3 consumul facturat de gigacalorimetrul de bransament
Conducta de apa calda are contor la fiecare scara, daca se sparge intre scari nu se inregistreaza la nici unul din contoare.




sc c sc B sc A
Contoare
______[__._____[_________[
| "
| Spartura
|
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
LILI25, utilizator
Mergeti la furnizorul de agent termic si vedeti de unde incepe proprietatea fiecarei scari si unde se termina proprietatea furnizorului.
Intr-adevar este o problema foarte importanta si trebuie sa aveti aceste precizari bine stabilite, daca nu cumva le aveti deja in contractele cu furnizorul.

La AC facturarea se face pe contorul de scara, la caldura facturarea se face la nivel bransament de bloc, urmand ca cele trei asociatii sa colaboreze intre ele ca sa-si imparta consumul, fie pe cota-parte indiviza global pe condominiu, daca nu sunt contorizate cu repartitoare....sau global pe intreg condominiul, in functie de consum si repartizat apoi pe fiecare scara (asociatie) in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)