avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezultat condamnare delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezultat condamnare delapidare

Buna ziua,un amic a primit pedeapsa dupa un an de proces,un an de inchisoare pentru delapidare, care se suspenda dar este obligat sa plateasca daune:"În baza art. 14,346 C.p.p. art. 998 C.civil, obligă inculpatul la plata sumei de 31855 lei către partea civilă SC Status Impex SRL".
Acuma intrebarea mea este, daca nu plateste aceste daune(si nu o sa le plateasca, nu are de unde, si avocatul a fost cel din oficiu) ce se intampla?Primeste pedeapsa cu executare? Si daca da,dupa ce o executa, mai este nevoit sa plateasca banii?
Mulutmesc oricui imi poate da o informatie.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:16, 6 Februarie 2012
olimpia_ilie a scris:

Nu se revoca nici o suspendare daca nu se achita de latura civila

Chiar de curand am auzit o avocata care era socata ca s-a revocat suspendarea pentru ca nu s-au achitat despagubirile civile...
Prin recurs a aflat ca exista temei legal pentru asa ceva...dar de la alti avocati...

De ce era atat de socata, daca exista un articol in Codul Penal care prevede expres ca suspendarea va fi revocata daca nu se achita obligatiile civile?
Neachitarea obligatiilor civile este un motiv obligatoriu de revocare a suspendarii, prevazut chiar in art 84 C.pen. Bineinteles, mai trebuie indeplinita o conditie, cea ca persoana condamnata sa fi avut posibilitatea de a isi achita obligatiile civile.

Este adevarat ca exista conditii prevazute de lege in mod expres pentru revocare...dar...daca instanta apreciaza gresit...ajunge la o executare a pedepsei...si apoi la CEDO, de abia, se va putea rezova problema cumva...

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
oameni buni, daca nu are ce executa, nu are de ce sa i se revoce nici suspendarea
stati sa vedem mai intai daca sentinta nu cumva a fost atacata si daca nu se intampla altceva.
pana una alta eu am inteles ca s-a atacat solutia primei instante si acum depinde de ce se va hotara.
acum ca se va schimba condamnarea in una cu executare nu putem sti insa daca va fi asa nu va fi absolvit si de plata sumei stabilite deoarece prin hotarare va fi condamnat la.... si va fi obligat la plata sumei de....
depinde de instanta si de modul cum va intelege prietenul dvs sa se apere. neprezentarea la proces nu poate decat sa-i agraveze situatia.
succes
A ramas asa la recurs.Deocamdata am inteles ca urmeaza procedura de executare silita, dar dupa ce se constata ca nu are ce executa, ce urmeaza?Aia eram eu curios.
o sa vada daca are bunuri pe care sa le execute iar daca nu va avea atunci se vor orienta catre venituri si daca ii va pica vreo mostenire.

Alte discuții în legătură

Crima proces in curs C.Fabyola C.Fabyola reformulez intrebarea Sotul meu a fost ucis ( omor deosebit de grav) intrebarea mea e,am cerut despagubiri ( cheltuieli de imormantare de judecata si daune ... (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a pedepsei ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana in urma cu exact 7 ani a primit 2 ani cu suspendare si obligat la plata daunelor morale si materiale.Nici in prezent nu s-a achitat fata de ... (vezi toată discuția)
Cum poate paratul sa plateasca daunele morale daca acesta este in inchisoare? Meea1980 Meea1980 Buna ziua, Fratele meu a fost reclamant intr-un proces ce s-a terminat acum un an.Procesul s-a finalizat cu condamnarea paratilor (primul a primit 5 ani si ... (vezi toată discuția)