avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ajutor social si subventie pentru incalzire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ajutor social si subventie pentru incalzire

Buna ziua,
Strabunica mea are 86 de ani si primeste de la primaria comunei ajutor social in valoare de 100 lei, neavand nici un venit din pensie sau alte activitati.
Acum a solicitat ajutorul pentru incalzire care se acorda, conform legii, tuturor persoanelor care au venituri mici si care se incadreaza intr-a anumita valoare. Primaria a refuzat sa ii mai dea acest ajutor pe motiv ca beneficiaza de ajutorul social, ba mai mult o obliga sa plateasca din urma ajutoarele pe care le-a acordat anterior.
Sunt legale aceste lucruri?
Daca beneficiaza de ajutor social de la primarie mai poate beneficia si de ajutorul pentru incalzire?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:28, 24 Octombrie 2008
Se acorda ajutor pentru incalzire beneficiarilor de ajutor social, in conditiile prevazute de Legea nr.416/2001privind venitul minim garantat, actualizata, care prevede:
Art. 22^6.
(2) Veniturile pe baza cărora se stabileşte cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei sunt cele prevăzute la art. 8 alin. (1) şi (2).

Iar prevederile art.8 sunt urmatoarele:

Art. 8. - (1) La stabilirea venitului net lunar al familiei şi, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale, cu excepţia burselor de studiu şi a burselor sociale, precum şi a sprijinului financiar prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială Bani de liceu , cu modificările şi completările ulterioare.
(2) În cazul în care familia sau persoana singură are în proprietate numai categoriile de bunuri cuprinse în lista bunurilor considerate de strictă necesitate pentru nevoile familiale, aceasta beneficiază de ajutor social, luându-se în calcul veniturile prevăzute la alin. (1).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social handsu handsu Care sunt conditiile de acordare a ajutorului social ? Handsu (vezi toată discuția)
Ajutor social catatohanean catatohanean Buna ziua.Pot beneficia de ajutor social dupa incheierea perioadei de somaj a ambilor soti,care au in intretinere doi copii minori? In ce consta acest ajutor? (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii vasyviasu vasyviasu ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII ESTE UN DREPT SAU UN VENIT.Asi dori o explicatie constitutionala si juridica!:sorry: (vezi toată discuția)