avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE GIRANTI
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE GIRANTI

BUNHA ZIUA. ESTE POSIBIL CA O PERSOANA CARE ARE UN CREDIT , A PUTUT LUA CREDITUL RESPECTIV AVAND UN NUMAR DE 4 GIRANTI,DIN MOTIVE, NUMAI DE EL STIUTE, IMPRUMUTANTUL NU A MAI PUTUT ACHIATA CREDITUL.....AJUNGE LA EXECUTARE SILITA, SI INTREBARE.....POPRIRE SE FACE NUMAI IMPRUMUTANTUTLUI IN PRIMA FAZA, SAU LA TOATA LUMEA INCLUSIV GIRATILOR?
Nu numai de la impumutat, ci de la toti cei ce au venituri (si girantilor ) ca se va indestula mai repede.
Nu mai scrieti va rog cu majuscule, multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Creditorul se poate indrepta impotriva debitorului sau a girantilor. Daca inceperea executarii silite s-a facut doar impotriva debitorului principal , si se vor descoperi bunuri sau venituri in patrimoniul acestuia nu sunteti in pericol. Daca executarea a inceput si impotriva dvs. atunci creditorul poate recupera creanta de la oricare dintre acesti giranti.
Depinde de clauzele contractului. Daca, potrivit contractului, cei care au garantat au renuntat la beneficiul de diviziune, dar mai ales la cel de discutiune, atunci executarea poate fi facuta in acelasi timp pt toti.
in prima faza s-a cerut infiintarea popririi numai asupra imprumutantului, insa daca unul din giranti nu doreste sa plateasca ce trebuie facut?
pai nu e dupa el ca de aia se cheama ca e executare silita.

Alte discuții în legătură

Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)
Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Recuperare poprire calytul calytul Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)