avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea domiciliului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea domiciliului

Tatal are conform unei hot. jud. , drept de vizitare in primul si al treilea weekend din luna, la domiciliul sau din localitatea...., str....., nr..... Dupa o perioada tatal isi schimba domiciliul, fara sa mai anunte mama minorului. Astfel incat, mama nu stie unde duce tatal copilul pe perioada cat acesta se afla in grija tatalui, nu stie daca i se respecta programul cu care micutul este obisnuit, nu i se raspunde la telefon in aceasta perioada. Ce se poate face in aceasta situatie???
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:40, 31 Octombrie 2008
De ce femeile au tendinta de a generaliza si condamna toti barbatii? De ce credeti ca ei nu sunt in stare sa aiba grija de un copil cateva zile pe luna, atat cat ii este incredintat prin lege? Atunci cand am facut un copil, l-am facut de comun acord cu sotul, cand divortam, divortam de soti, nu copilul de tata. In concluzie, atunci cand am nascut copilul, tatal era bun, mai tarziu de ce credeti ca nu poate sa-si ingrijeasca propriul copil? Personal, imi cresc copilul singura de 8 ani (si nu a fost usor) dar am luptat tot timpul ca fetita mea sa aiba o relatie buna cu tatal ei. Este egoism si rautate din partea femeilor pentru a masca neimplinirea lor. Va ganditi ce se poate intampla daca dumneavoastra aveti un accident si... decedati? Ce va face copilul caruia i-ati otravit sufletul impotriva tatalui? Va trai cu el..... dar cum?.....
Tatal are conform unei hot. jud. , drept de vizitare in primul si al treilea weekend din luna, la domiciliul sau din localitatea...., str....., nr..... Dupa o perioada tatal isi schimba domiciliul, fara sa mai anunte mama minorului. Astfel incat, mama nu stie unde duce tatal copilul pe perioada cat acesta se afla in grija tatalui, nu stie daca i se respecta programul cu care micutul este obisnuit, nu i se raspunde la telefon in aceasta perioada. Ce se poate face in aceasta situatie???

Doamna, va concentrati prea mult pe chestiuni lipsite de importanta si pierdeti esentialul, adica faptul ca acel copil are o relatie si cu celalalt parinte, relatie ce trebuie incurajata. Omul isi petrece si el doua weekend-uri pe luna cu copilul sau si e de inteles de ce nu sta cu telefonul in mana sa dea raportul fostei sotii. Ce sa-i spuna - "acum ne urcam in metrou, am coborat din metrou, am bauti doua guri de apa, ne ducem in parc, ne jucam de-a baba oarba"? Poate tatal are o rulota si face o iesire de 2 zile a iarba verde cu copilul, sau in weekend-ul cu pricina are chef sa inchirieze o camera la hotel si sa ste a colo, ori il duce la bunici, rude - care e problema? (probabil nu are voie ca nu-i trecut in hotarare)
Art. 15 legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului
(1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului pe perioada determinata de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;

Ce se poate face in aceasta situatie? - Simplu: mama renunta la posesivitate, se bucura ca are un sfarsit de saptamana liber, isi gaseste ceva de facut numai pentru ea, si asteapta cu nerabdare sa ii vina copilul acasa sa isi povesteasca ce au facut.
"Doar ca dupa un divort unul din cei doi parinti isi asuma mai multe responsabilitati decat celalalt. Si in niciun caz nu poate fi vorba de controlat viata fostului sot prin intermediul copilului. Control ar fi daca mama ar urmari pas cu pas fostul sot cand ia copilul, poate asa ar sti unde il duce. E vorba doar despre faptul ca o mama care intr-adevar isi creste singura copilul si il ingrijeste cum stie ea mai bine nu doreste ca intai copilul ei sa pateasca ceva si de-abia apoi sa se ia masuri. Scopul nu este de a dovedi cat de rau ii e cu tatal in perioada cat e cu el, scopul unei mame e acela de a sti ca micutului ii este cu adevarat bine in acea perioada."

Data post: Marti, 21 Octombrie 2008, 21:25
Forum: Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Subiect: RE: atribuire drept de vizitare copil minor
anne_david a scris:
. Chiar e normal ca o mama care-si creste singura copilul, cu toata grija din lume, sa fie obligata de legi stupide sa isi lase copilul cu tatal care este intr-o relatie cu cine stie ce individa? Ar trebui facut ceva in acest sens.

Da doamna. Ar trebui facut ceva ...cu dumneavostra. Pentru ca atunci cand copilul dvs. o sa va reproseze "grija" asta... care nu e decat un egoism ce nu izbuteste nici macar sa se deghizeze ... sa nu va mirati de unde va vine.

Semnat: fost copil din parinti despartiti.

ultima data editat de romascanu pe data de Marti, 21 Octombrie 2008, 21:26

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor tati_42 tati_42 Am o problema mare cu justitia mamei in romania. Sunt un tatal din germania si lupt pentru un program de vizitare minor. Acum am pierdut doua procese care au ... (vezi toată discuția)
Tutela copilului si programul de vizita anca888 anca888 Buna ziua, am o intrebare: eu si sotul suntem in divort si avem un bebe de 8 luni. tatal copilului a solicitat in instanta ca vrea sa ia copilul pe weekenduri ... (vezi toată discuția)