avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisia de disciplina

va rog frumos sa imi spuneti si mie ce as putea face in situatia in care am fost chemata sa ma apar in fata comisiei de disciplina deoarece mi-am dat demisia (mi-a fost inregistrata) dar pentru ca sefa mea m-a amenintat si jicnit cand am vorbit cu ea ca nu mai pot trai cu putinii bani pe care ii primeam si ca trebuie sa imi caut altceva de munca,mi-a fost teama sa mai merg la sediu sa fac preavizul.In notificare mi-a specificat ca fapta mea (nerespectarea preavizului)constituie abatere disciplinara conform art.61 litera a. Mentionez ca nu aveam o functie in care sa raspund de anumite bunuri sau sa predau gestiunea. Va rog sa imi spuneti daca nu ma prezint ce mi se poate intampla? pentru ca nu as vrea sa mai merg sa ma intalnesc cu ea :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 23 Martie 2012
Art.251 (3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
In legatura cu prezentarea in fata comisiei de disciplina sunt cam in aceeasi situatie in sensul ca mi-am dat demisia, dar m-am prezentat la locul de munca, mai am 5 zile si se termina preavizul. Am fost citata in comisia de disciplina pentru atitudine ireverentioasa, incompetenta... sa, sesizare facuta de sefa mea directa, din cauza careia mi-am dat si demisia. Am facut intampinarea catre comisia de disciplina si am cerut proba cu inscrisuri si proba cu martori.
Mi s-au aprobat decat 2 martori , fostul director si fostul sef direct
Ea vrea sa aduca ca martori subordonatii ei carora le este frica sa spuna altceva decat le cere.
Pot contesta martorii?
Daca da , conform carui act normativ?

Nu aveti cum sa contestati martorii .. din cate reiese din Codul Muncii, in regulamentul intern al angajatorului trebuie sa existe o detaliere a procedurii de cercetare disciplinara ... poate doar sa-i acuzati de marturie mincionoasa ...
Infiintarea si regulamentul comisiilor de disciplina sunt reglementate de HG nr. 1344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiilor de disciplina. Juristul unitatii mi-a spus ca unde aceasta hotarare nu reglementeaza intervine codul de procedura civila. Eu nu am contract de munca reglementat de Codul Muncii, eu sunt functionar public.
Ma gandeam ca asa cum membrii comisiei de disciplina se afla in situatia de incomatibilitate conform art.14 "c) se afla in raporturi ierarhice directe cu functionarul public a carui fapta sesizata ca abatere disciplinara este cercetata; " si martorii se pot afla in situatii de incompatibilitate.


Eu nu cred ca a citit cineva urmatoarea din textul initial:
va rog frumos sa imi spuneti si mie ce as putea face in situatia in care am fost chemata sa ma apar in fata comisiei de disciplina deoarece mi-am dat demisia


Demisia are loc si din prima zi a inregistrarii, conform noului cod al muncii. Cercetarea disciplinara dupa aceasta este o hartuire marsava.

Daca va desfac contractul de munca disciplinar asta e ce trebuie sa faceti:

1. Sunteti scutita de taxe judiciare de timbru in Litigii de Munca

2. Alta data nu va dati demisia, dati in judecata firma in Litigii de Munca, si/sau angajatii in Civil.
Inainte insa, depuneti un referat la registratura firmei. Dreptul dvs constitutional este sa va alegeti liber locul de munca, fara a fi discriminata in orice fel

3. Trimiteti prin posta cu confirmare de primire la adresa tribunalului in raza caruia se afla sediul social al firmei

4. Depuneti la dosar 2 copii dupa chemarea in judecata, una pentru instanta, una pentru parata

5. Depuneti la dosar copie dupa sanctionare si alte probe pe care le credeti relevante, si faceti pe o hartie inventarul probatoriului, eventual descriind ce reprezinta fiecare proba in parte. Depuneti dovada inregistrarii demisiei. Amintiti-va ca intr-un litigiu de munca, angajatorul trebuie sa faca de fapt dovada nu dvs, dar este util s-o faceti si dvs oricum, fiindca privatii mint de ingheata apele, si mai fac si circ in instanta fara nici o jena, la care instantele se pare ca se intimideaza, fie de asta, fie din alte motive ;) Nu le lasati portite de scapare nefacand proba chiar dvs

6. Formulati-va chemarea in judecata dupa urmatorul model:

----------------------------------------------------------------

Tribunalul in raza caruia se afla angajatorul
Sectia Litigii de Munca

Chemare in judecata

subsemnata, domiciliata in, cu AI, seria ... nr. ... CNP, in calitate de reclamant, (optional)adresa de corespondenta daca doriti sa primiti citatia la alta adresa(optional), chem in judecata:

firma..., cu adresa....

si solicit instantei urmatoarele:

1. Anularea actului (treceti aici nr. actului de concediere disciplinara din data de...)
2. Daune morale pentru hartuire la locul de munca
3. (daca aveti alte cereri)
4.
...
10.Cu cheltuieli de judecata

In fapt. Fiindca mi-am dat demisia datorita faptului ca angajatorul nu-mi respecta drepturile... la demnitate in munca, amenintandu-ma si jignindu-ma, tracasandu-ma si punandu-ma intr-o stare de stres insuportabil, hartuindu-ma la locul de munca pentru a-l parasi, si pentru ca demisia ia efect de la inregistrare, actul de sanctionare este nul dar mai ales imoral, demonstrand cele relatate mai sus.


Solicit proba cu inscrisuri, (optional) cu martori, (optional) cu interogatoriu
(nu scrieti asta, daca chemati martori, cereti sa fie citati la adresa firmei daca acolo lucreaza, sau domiciliul daca-l stiti, la fel si pentru interogatoriu. N-ar trebui sa fie cazul)



Data Semnatura


----------------------------------------------------------------
Asta e tot. Puteti trece o data peste codul muncii pe internet, versiunea actualizata:
[ link extern ]
sau
[ link extern ] /

Mai sunt si alte locuri unde-l puteti citi pe internet:
[ link extern ]

Ar trebui predat in invatamant inainte ca individul sa ajunta in campul muncii...
Parca-mi amintesc o tentativa a sistemului educational de a ne preda drepturile omului la filosofie, ca si cum n-ar fi insasi Constitutia




Daca aveti neclaritati, intrebati pe forum. Se gasesc modele de chemare in judecata presupun pe net, si cam tot ce aveti nevoie
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
masayoshi, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere disciplinara Dstancu Dstancu Buna seara Am o intrebare, seful meu saptamana trecut mi-a comunicat ca ar fi bine sa incheiem orice colaborare mai bine zis sa imi dau demisia, si saptamana ... (vezi toată discuția)
Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica 1) Cu cate zile inainte trebuie comunicata salariatului convocarea la cercetarae disciplinara? 2) Cercetrea disciplinara poate fi efectuata de o persoana care ... (vezi toată discuția)