avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alta chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alta chitanta de mana

Buna seara!
As dori si eu un raspuns, daca se poate, la problema mea:
sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am facut succesiunea, iar mama a murit acum 2 luni si deasemenea nu am facut succesiunea din lipsa de bani). Singura mostenire este un teren cu casa, unde am domiciliul si pe care se platea impozit pe numele tatalui meu, dar acest teren a fost cum'parat cu chitanta de mana acum 34 ani, s-a efectuat o constructie abuziv pe vremea aceea si pt care s-a platit o amenda. Spuneti-mi va rog de unde sa incep. Stiu ca pt a face succesiunea imi trebuiesc o gramada de bani deoarece se plateste taxa in functie de valoarea bunului mostenit. Va multumesc anticipat!
Gabriela
Claudiu, omul isi poate dezbate mostenirea inainte de proces in instanta.
Apoi, onorariu de succes sau nu, el are de platit onorariu notar la valoare, impozit mostenire la valoare, taxa de timbru judiciar la valoare, expertiza in dosar...

Asa ca prea faci sa para fara costuri chestia cu onorariul de succes, ce sa spun... Onorariul avocatului e o parte din cheltuieli, restul sunt mult mai mari asa incat, sincer, nu vad cum il ajuta atat de tare...

Si ce te faci daca dupa atatea munci, avocatul nu gaseste un titlu de proprietate al autorilor? :O La revedere uzucapiune, nu? Nu ar fi primul caz, iar avocatul ala a lucrat gratis... si omul a sperat degeaba... Si daca la revedere uzucapiune, nici cu accesiunea nu va avea sanse... :O

Asa incat, domnule, mergeti la un avocat sa va explice cum anume ati putea sa faceti demersurile sa va coste cat mai putin, depinde de ce acte aveti, de cati mostenitori sunteti...
Daca mai asteptati si cu mostenirea dupa acest parinte mai mult de 2 ani, va va costa mai mult. Asta e ideea, cu cat mai repede cu atat mai ieftin!
Depinde si de scopul urmarit cu acel bun, ce anume doriti sa faceti cu el, sa-l vindeti, sa ramaneti in el etc.
Avlil, eu nu recomand sa mearga la notar.
La instanta este mult mai sigur si mai eficient.
De ce sa plateasca si notar si avocat daca este suficient sa plateasca avocat si sa iasa notarul din schema.

avocat Claudiu Lascoschi
Iese notarul, corect... Dar intra onorariul dublu la avocat, ca e nevoie de 2 procese, corect? Unul cu mostenirea si unul cu uzucapiune si accesiune.
Asa ca, ce mi-e una, ce mi-e cealalta... :-/
Notarul trebuie sa iasa si pentru ca nu are ce sa caute in aceasta problema.Mai rau incurca lucrurile.
De aceea, insasi faptul ca plateste avocat constituie o economie.;)
Deci, corect dar altfel.

avocat Claudiu Lascoschi

Cum nu are ce sa caute daca legea spune ca mostenirile, in caz de intelegere, se dezbat la notar? Legea spune ca notarul are ce cauta, tu vii si spui ca nu... pe ce considerente? Ca sa iti place?
Claudiu, nu toate problemele omenirii le poate rezolva un avocat...
:strong:

Alte discuții în legătură

Succesiune-mostenitor unic-instanta Georgi2001 Georgi2001 Buna ziua, Ca si urmas unic al parintilor decedati, se poate face succesiunea in instanta? Mentionez ca decesurile au avut loc in 2000 si 2001 si ma ... (vezi toată discuția)
Tarife notariale, mostenire iove iove Care sunt tarifele practicate de catre notari la efectuarea unei sucesiuni notariale? (vezi toată discuția)
Locuiesc in canada- cum fac succesiunea? mmdinu mmdinu Bun gasit, Va deranjez si eu cu o problema pe care nu stiu de unde sa o apuc. Locuiesc in Canada de ceva ani. Tatal meu a decedat in urma cu aproape 3 ... (vezi toată discuția)