avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alta chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alta chitanta de mana

Buna seara!
As dori si eu un raspuns, daca se poate, la problema mea:
sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am facut succesiunea, iar mama a murit acum 2 luni si deasemenea nu am facut succesiunea din lipsa de bani). Singura mostenire este un teren cu casa, unde am domiciliul si pe care se platea impozit pe numele tatalui meu, dar acest teren a fost cum'parat cu chitanta de mana acum 34 ani, s-a efectuat o constructie abuziv pe vremea aceea si pt care s-a platit o amenda. Spuneti-mi va rog de unde sa incep. Stiu ca pt a face succesiunea imi trebuiesc o gramada de bani deoarece se plateste taxa in functie de valoarea bunului mostenit. Va multumesc anticipat!
Gabriela
Mergeti la notar si solicitati un certificat de calitate de mostenitor care costa mult mai putin. Dupa aceea formulati actiune de uzucapiune impotriva celor care au vandut parintilor,si daca vi se invoca vreo lipsa de calitate procesual activa folositi acest certifcat.
In opinia mea insasi actiune de uzucapiune poate valora o acceptare a mostenirii.Repet este doar o opinie.
Da, asa e, inseamna acceptare. Certificat de calitate nu-i trebuie, ca-i duce instantei acte de stare civila ca sa demonstreze rudenia. Nu e scump, dar e cateva zeci de lei si ala.
In schimb, si daca nu dezbate acum mostenirea, tot trebuie sa o faca si daca o face la mai mult de 2 ani de la deces... nasol, o costa mai mult. Asta e ideea.

Doamna, nu stiu cat e casa aia, dar poate fi si mai mare de 3000 de lei onorariul.
Incercati la mai multi notari stimata doamna.Poate reusiti sa gasiti si unul care sa va ia mai putin.
Se mai poate incerca varianta cu avocat si sa se scada din onorariul notarului.Avocatul va poate lua mai putin decat 30% din 3000 lei.

Avlil, te-am votat negativ pt ca si tu m-ai votat la fel.Am considerat cum ai considerat si tu raspunsul meu desi de obicei ai vazut ca nu votez negativ.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarife notariale, mostenire iove iove Care sunt tarifele practicate de catre notari la efectuarea unei sucesiuni notariale? (vezi toată discuția)
Necadere de comun acord-succesiune mayaandreea mayaandreea va rog sa ma mai ajutati cu inca ceva...in caz ca nu suntem de acord cu propunerea celui care a deschis succesiunea si unul din mostenitori nu semneaza,ce se ... (vezi toată discuția)
Succesiune bitbad2006 bitbad2006 Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei ... (vezi toată discuția)