avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Clauze contractuale
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Clauze contractuale

Buna ziua!
Sunt medic de familie(PFA) in relatie contractuala cu CJAS,printr-un contract de furnizare a serviciilor medicale in asistenta medicala primara,incheiat anual.Inainte de semnarea contractului,reprezentantii nostri din Patronatul Medicilor de Familie-filiala locala se intalnesc cu conducerea CJAS ptr. negocierea unor clauze suplimentare la acest contract, numai pentru membrii patronatului,.In urma discutiilor,se intocmeste un proces verbal in care sunt mentionate clauzele acceptate.Nu exista nici o anexa(act aditional) la contractul individual care sa cuprinda aceste clauze.Cu alte cuvinte,demersul a ramas nefinalizat,ramanand la stadiul de proces verbal..
Intrebarea mea este:care este legalitatea acestor clauze,in absenta unui act aditional,semnat de ambele parti contractante(medic de familie-CJAS),act care ar trebui sa fie anexat fiecarui contract?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaeladenisa , utilizator 14:28, 20 Ianuarie 2012
Pana la semnarea actului aditional la contract, in conditiile convenite de parti prin reprezentanti, rezultatul negocierilor nu produce efecte.
Negocierile nu pot depasi 60 de zile decat prin acordul partilor. In cazul in care negocierile nu se finalizeaza in termenul aratat, acestea raman fara efecte. Se aplica contractul in forma anterioara inceperii negocierilor.
Deci,in cazul in care negocierile au incetat,s-a ajuns la un acord intre partile contractante in ceea ce priveste clauzele suplimentare,ele au fost consemnate intr-un proces verbal si atat,nu exista nici un act aditional la contract facut pe baza procesului verbal,clauzele sunt legale?Adica eu le pot folosi sau nu,atata timp cat ele nu se regasesc anexate la contract?Precizez ca aici este vorba despre clauze negociate in 2009,2010,2011.In 2011,de ex.,contractul de furnizare a serviciilor a fost semnat cu data de 1 iunie .Nu a existat in toti acesti ani nici un act aditional anexat contractului.
Daca nu sunt prea insistenta,as putea sa am un raspuns la ultima postare?Sa inteleg ca acel proces verbal,fara act aditional nu are nici o valoare?

Rezultatul negocierilor, consemnat in procesele verbale, pentru a produce efecte intre parti trebuia trecut in act aditional la contract semnat de ambele parti.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contractuale dana d. dana d. La un contract tipizat (publicat in MO, respectiv Contractul ce se incheie intre furnizorii de servicii medicale de asistenta medicala primara si Casele ... (vezi toată discuția)
Pr. verbal negociere contract colectiv de munca elam elam buna ziua! va rog frumos, daca se poate, sa ma ajutati cu un model de proces-verbal de negociere a contractului colectiv de munca. multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de angajare la alta firma in acelasi sector ContSters289937 ContSters289937 Buna ziua, sunt medic dentist, as dori sa stiu daca este legal ca patronul la care lucram sa ne impuna sa semnam o anexa la contractul de munca de prin care ... (vezi toată discuția)