avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrerupere studii liceale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrerupere studii liceale

Buna seara,
Am o problema cu o nepoata care are 19 ani si a parasit tara in august 2008. Ea urma sa fie in clasa a XII a. S-a hotarat sa nu mai continue liceul pt. o perioada nedeterminata. Va rog sa-mi spuneti care este procedura legala de intrerupere a studiilor liceale si ce acte trebuie facute in tara.
Este necesara prezenta ei sau poate face un act notarial in Spania si vizat de catre consulat si apoi trimis inspectoratului judetean de care apartine?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirela_valsan , utilizator 00:15, 25 Octombrie 2008
Cel mai indicat este sa cereti aceste informatii Inspectoratului Scolar Judetean si liceului la care a fost eleva nepoata.Daca nu se mai prezinta la scoala, dupa un anumit numar de absente, conform regulamentului scolar va fi exmatriculata, astfel incat este corect sa ceara intreruperea studiilor dar si aceasta nu se poate face pe perioada nedeterminata.
Cu siguranta ca cererea respectiva o poate face fara a se prezenta in persoana in tara, dar numai dupa ce stiti cu exactitate ce trebuie sa cuprinda, conform informatiilor date de inspectoratul scolar.
Multumesc mult. Voi lua legatura cu inspectoartul scolar judetean. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina unei eleve de liceu valy_gaby94 valy_gaby94 Buna seara. Pun problema unei eleve de liceu ( 18 ani clasa XI) . E in primul trimestru de sarcina, necasatorita. Intrebarile sunt: 1. Daca se afla in liceu ar ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Probleme exmatriculare din cauza absentelor Potco Potco Salutare, intru direct in subiect pentru a nu mai lungii discutia. Am fost azi dimineata exmatriculat din cauza absentelor dar nu am fost instiintat scris. ... (vezi toată discuția)