avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Probleme exmatriculare din cauza absentelor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Probleme exmatriculare din cauza absentelor

Salutare, intru direct in subiect pentru a nu mai lungii discutia.

Am fost azi dimineata exmatriculat din cauza absentelor dar nu am fost instiintat scris. In ultimele doua saptamani nu am fost la scoala din cauza unei bronsite, problema e ca nici nu am anuntat. Mai am ce sa fac? Contestatie ceva?

Va multumesc mult
Conform Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, exmatricularea se putea face fara preaviz, in cazul in care sunteti in clasa a XI-a sau a XII-a. Numai inlauntrul celor 10 clase obligatorii, se intocmeste si preaviz de exmatriculare. Probabil ca in cazul dvs. discutia a avut loc in consiliul profesoral, si aceasta sanctiune a fost aplicata ca urmare a absentelor acumulate.

ARTICOLUL 125

(1) Preavizul de exmatriculare se intocmeste, in scris, de diriginte si director, pentru elevii care absenteaza nejustificat 20 de ore la diferite discipline de studiu sau 15% din totalul orelor de la o singura 27 disciplina/modul, cumulate pe un an scolar si se inmaneaza parintelui/tutorelui legal sau elevului, daca acesta a implinit 18 ani, sub semnatura.
(2) Sanctiunea se aplica elevilor din sistemul de invatamant liceal, postliceal si profesional, cu exceptia elevilor din invatamantul obligatoriu.
(3) Sanctiunea se consemneaza in registrul de evidenta a elevilor si in catalogul clasei si se mentioneaza in raportul consiliului clasei la sfarsit de semestru sau de an scolar.
(4) Sanctiunea este insotita de scaderea notei la purtare.

Daca aveti o justificare medicala (certificat medical), o puteti prezenta dirigintelui, urmand ca sa se poata motiva absentele, in conditiile Regulamentului scolii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se poate inscrie la liceu un elev exmatriculat? bebe.apostol bebe.apostol Daca un liceean a fost exmatriculat dupa primul semestru,cand se poate inscrie din nou la alt liceu?Multumesc anticipat pt.raspunsuri. (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)