avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vector 010 la asociatie / fundatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vector 010 la asociatie / fundatie

la o asociatie non profit va rog sa-mi spuneto daca si cum trebuie sa completez un vector 010
va multumesccccccccc
1.Declaratia 010 se depune imediat dupa ce ies actele de la Registrul Comertului, pentru inregistrarea perioadei fiscale. Nu va luati dupa ce spun unii sau altii si depuneti declaratia de mentiuni in termen de 30 de zile de la ridicarea actelor de infiintare. Asta va fi prima declaratie 010 depusa de o firma si se mai numeste si declaratie de inregistrare (se bifeaza in fata, de inregistrare). Restul vor fi declaratii “de mentiuni”. In aceasta prima declaratie se va inscrie perioada fiscala (trimestru, semestru, an etc) si daca firma este platitoare de impozit pe venit sau pe profit. Daca aveti si salariati, luati in evidenta si impozitele aferente contributiilor salariale.

2. Se mai depune cand vreti sa deveniti platitori de TVA, indiferent daca devii prin optiune sau prin depasirea plafonului.

3. Se depune cand ai primul salariat, pentru luarea in evidenta a impozitelor corespunzatoare.

4. Se mai depune cand scoti ultimul salariat si scoti automat din evidenta si impozitele corespunzatoare.

5. Se mai depune cand firma devine platitoare de impozit pe profit din platitoare de impozit pe venit.

6. Se mai depune cand firma a depasit intr-un an cifra de afaceri de 100.000 eur si atunci depunerea de TVA va fi lunara. Se va depune 010 in luna ianuarie a anului urmator celui in care s-a depasit plafonul de 100.000 eur.

7. Alte cazuri in care se schimba vectorul fiscal si in care colectati sau depuneti impozitele care apar descrise in declaratia 010.


[ link extern ] /

In functie de cele enumerate mai sus, Dvs. stiti cel mai bine daca trebuie sa depuneti sau nu declaratia 010.


Modelul declaratiei cat si instructiunile de completare le gasiti aici:

[ link extern ]


Un articol despre modificarile aduse declaratiei 010:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010 ovy79ro ovy79ro Buna seara. Am un SRL infiintat in ianuarie 2013. Astazi am fost la Administratia Financiara a sectorului de care apartin, stiind ca trebuie sa depun in ... (vezi toată discuția)
Declaratii srl nou 2011 ionela11 ionela11 Buna ziua. Am infiintat un srl nou in iunie 2011 neplatitor de tva. In luna septembrie am angajat o persoana. Intrebarea este ce declaratii trebuie sa depun la ... (vezi toată discuția)
Firma noua, declaratia 010 (help) ElenaComanescu ElenaComanescu Buna ziua, Am infiintat de curand un SRL-D si am intrebat la Adm.financiara ce sa depun si mi-a zis 010 si 100 si sa angajez 2 persoane in 60 de zile ... (vezi toată discuția)