avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract cumparare masina
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract cumparare masina

Buna ziua

De curand am achizitionat o masina de la un dealer din romania.Am achitat avansul, am primit ca termen de livrare 4 saptamani de la plata avansului.Avansul a fost platit pe data de 15.09.2008, azi 24.10.2008 masina nu a venit inca.
In afara de acest lucru in momentul semnarii contractului dealerul a taiat ce era stipulat la termenul de livrare cu pixul modificand astfel "4 saptamani de la semnarea contractului", acest contract fiind semnat in data de 16.10.2008, eu nu am consimtit aceasta modificare.Mai mult decat atat atunci cand mi sa spus ca masina este in vama nu am primit nici o notificare scrisa asa cum contractul stipuleaza.
In acest moment eu am platit toata masina si inca nu am primit-o.Ce pot sa fac?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 09:05, 30 Octombrie 2008
Cititi contractul pentru a vedea ce sanctiuni sunt aplicabile in caz de nerespectare a termenului de livrare.
0.1% din valoarea contractului fara TVA dar nu mai mult de 5%

Ideea e ca el zice ca termenul de livrare este de 4 saptamani de la semnarea contractului(asta a modificat el) nu de la plata avansului cum scria in mod normal.
Mie mi se pare ca este abuziva modalitatea de modificare a contractului in ceea ce priveste termenul de livrare. Aveti optiunea sa-i amenintati ca faceti o reclamatie la OPC. Este posibil sa-si schimbe atitudinea si sa devina mult mai amabili.
Daca va hotarati sa faceti totusi reclamatie, aveti aici si o modalitate online: [ link extern ]
Nu e tocmai firesc sa fie facute modificari cu pixul in contractul-cadru, dar nici interzis, cand accepta cealalta parte (am inteles ca nu ati fost de acord, dar cum v-ati impotrivit?). Probabil ca a facut modificarea respectiva stiind ca transportatorii pot avea probleme pe drum sau altele de acest gen si a vrut sa se apere de procese... (si n-a vrut sa cheltuiasca pt alte contracte-cadru). Ideea este ca masina poate veni cu intarziere fata de cele stipulate in contract – ceea ce nu e corect, dar nu depinde numai de vanzator... Ca era bine sa cereti si dv sa se noteze in contract ca platiti toata suma cand vedeti masina nu mai conteaza acum. Masini care „se aflau in vama” au ajuns la destinatie dupa muuult timp, in multe cazuri, pt ca intervin fel si fel de „rahatisuri birocratice” cu... vama.
Sper sa primiti masina (cred ca o veti primi). Eventual interesati-va de seriozitatea vanzatorului – poate auziti de bine si va mai linistiti putin. Bafta.
P.S. Cand soseste masina, mai... treceti pe aici, sa aflu daca am avut dreptate ca vine?!
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator
Cand a facut modificarea respectiva el a semnat si stampilat langa aceasta modificare, eu am refuzat sa fac acest lucru.Are vreo importanta?

Alte discuții în legătură

Valabilitatea unui contract aditional Graminede Graminede buna ziua, am facut anul trecut un contract de inchiriere la finante pe prioada de un an de zile, 15.09.2007-15.09.2008 in ianuarie 2008 am facut un act ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Amanare continua livrare dealer moto CPE CPE Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am platit partial, iar dupa aproximativ doua saptamani, am achitat integral o motocicleta la un anumit dealer, in ... (vezi toată discuția)