avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloc fix nerecuperabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloc fix nerecuperabil

Buna ziua.
Avem un mijloc fixe complet amortizat care nu mai functioneaza si dorim sa il scoatem din uz, ca materiale nerecuperabile pe baza unui proces verbal de casare, urmand a-l arunca la gunoi.Este corect procedeul sau este obligatoriu sa vindem la o firma specializata?Aceeasi intrebare as avea si pentru obiectele de inventar.
Ar fi cumva si o implicare fiscala-tva , venituri?Multumesc.

Cel mai recent răspuns: cateldestept , utilizator 18:01, 23 Ianuarie 2012
1.Se da o decizie de formare a unei comisii pentru scoaterea din functiune a mijl.fixe si obiectelor de inventar.
2.In procesul verbal (cod 14-2-3/aA) de scoatere din functiune a mijl.fixe/de declasare a unor bunuri materiale, se specifica constatarile comisiei, ca nu au rezultat ansamble, piese componente sau materiale refolosibile, precum si cauzele deteriorarii-pierdere caracteristici tehnice, avarii, uzura fizica, etc.
3.Mijl.fixe fiind amortizate complet, nu implica venituri sau TVA. La fel pentru
obiectele de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Casare timbre! IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua, imi poate spune cineva care sunt procedurile si legislatia pentru casarea unor timbre (fiscale si judiciare) din gestiune. acestea nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)
Scoatere din folosinta mijloace fixe emanuela73 emanuela73 ma poate ajuta cineva cu documentatie privind regimul de scoatere din folosinta a mijloacelor fixe? regulile de casare obiecte de inventar?pentru mijloacele ... (vezi toată discuția)