avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... scutire taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

scutire taxa timbru

Buna ziua...in baza art 17. legea 146/1997 institutiile publice sunt scutite de taxa judiciara de timbru, nu? Pe o citatie primita am fost somati sa platim aceasta taxa calculata normal la valoarea litigiului-care este foare mare. Ce pot sa fac in aceasta situatie, fara sa mi afecteze desfasurarea litigiului?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 09:40, 1 Noiembrie 2012
A fost o eroare, la primul termen de judecata isi va da seama judecatorul ca este o greseala si nu trebuie platita taxa judiciara.
Multumesc d-na av. Cristina...
Eventual sa depun inainte cu 2-3 zile de primul termen o adresa-precizare...prin care sa solicit instantei scutirea taxei de timbru si a taxei judiciare de timbru invocand art. 17 din legea nr. 146/1997 si eventual si H.C.L-ul. prin care se precizeaza ca institutiile subordonate consiliului local sunt scutite de plata acestei taxe?
In ideea ca s- ar refuza scutirea ce pot face/solicita?
va multumesc....
Sunteti institutie publica sau nu? Este inadmisibil sa fiti obligati la plata taxei judiciare de timbru. Am avut si eu un caz asemanator, cand s-a pus in vedere institutiei publice prin citatie sa timbreze actiunea, iar la primul termen de judecata judecatorul a realizat ca este o eroare si a revenit asupra masurii.
Daca completul de judecata refuza sa va scuteasca, faceti cerere de reexaminare. Nu pot fi toti judecatorii de rea-credinta. :))
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Cristina Pielmus , Avocat
suntem institutie care functionam in subordinea consiliului local.
Revin...in siuatia in care s-a platit aceasta taxa la primul termen poti solicita instantei restituirea acesteia invocand articolele din lege care te scutesc de plata ei? cum se procedeaza?
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru . scutire primaria mun bucuresti? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Solicit o parere cu privire existenta/inexistenta platii taxei de timbru, a P.M.B- prin Primarul General intr-o actiune in constatarea dreptului ... (vezi toată discuția)
Primaria poate acorda scutire de la plata taxelor judiciare de timbru? mada75lina mada75lina am si eu o intrebare cine poate acorda scutire pt. taxa judiciara de timbru? poate acorda directia de impozite si taxe a primariei? eu lucrez acolo si am ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru victor.tudor victor.tudor Buna seara Am contestat in instanta o somatie de plata emisa de CAS. Dupa depunerea contestatiei am primit citatia in care mi se aduce la cunostinta printre ... (vezi toată discuția)