avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

Buna seara,

Am si eu o situatie daca societatea X care are 2 actionari, 50% cu 50%, unul este administrator si declara societatea in insoventa ca are datorii de 7 lei.(ipotetic vorbind) Celalalt asociat nu a semnat AGA pentru insolventa si afla dupa 4 luni ca societatea X are de incasat de la o societate 9 lei. Valoarea creantei este mai mare decat valorea datoriei. Ce se poate face asociatul ca sa scoata societatea din insoventa si sa revoce administratorul judiciar?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:22, 25 Ianuarie 2012
in primul rand, faptul ca este in insolventa nu inseamna ca intra automat si in faliment...oricum, sfatul meu este ca asociatul ce isi doreste iesirea din insolventa, are posibilitatea cu un aparator bun sa intervina in favoarea firmei si sa ceara scoaterea de sub insolventa si revocarea administratorului judiciar
Din intrebarea dvs ipotetica lipsesc mai multe elemente pentru a formula un raspuns concret.
Ce procedura de insolventa s-a deschis ??
- generala
- simplificata
generala

Mai am o intrebare.
Daca asupra administratorului ( nu cel judiciar) s-a inceput urmarirea penala pentru: evaziune fiscala, fals intelectual, uz de fals si delapidare. Se poate oprii procedura de faliment pana la judecarea cazului penal?

Multumesc
Socetatea se afla in insolventa conform definitiei : imposibilitatea de a plati datoriile certe lichide si exigibile 7 lei cu sumele de banii disponibile 0 lei
Actualmente este tardiv sa formulati un recurs la sentinta de deschidere a procedurii.
Solutii :
-plata creditorilor 7 lei si inchiderea procedurii
-plan de reorganizare

Se poate oprii procedura de faliment pana la judecarea cazului penal?

Nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se declanseaza procedura de faliment? otylya otylya Procedura de faliment este declansata de administrator sau alte organe? Si in ce conditii? Multumesc (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment negrila negrila cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului? se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unui s.r.l. cu datori Qoru Qoru Sunt asociatul unei firme care are datori catre furnizori. As vrea sa o inchid dar nu stiu cum si dak pot. (vezi toată discuția)