avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... interdictie in germania din 1994
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

interdictie in germania din 1994

fratele meu a fost expulzat din germania cu avionul in 1994 si pana in prezent nu a mai fost.Pe pasaport are data cand incepe interdictia dar nu are perioada de final al interdictiei.Din cate stiu are o instiintare de achitare a biletului de avion de retur in Romania pe care nu a achitat-o in 1994. Acum este sofer profesionist si nu stie daca tranzitarea germaniei poate sa-i creeze probleme.Care este modalitatea de verificare avand in vedere ca Romania este in UE.
In pasaport exista o stampila :ABGESCHOBEN-Wirkung der Abschiebung nicht/ (bis zum taiat )befristet. Grenzschulzamt Munchen 21.07.94 si probabil o semnatura indescifrabila deasupra ( unterschft)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:25, 26 Ianuarie 2012
cristicc a scris:

dar cred ca este un curaj enorm sa pleci la drum fara sa faci o vericare.Din cate stiu amenzile se transforma in zile de detentie.Cred ca ar fi indicat o verificare ..DAR UNDE ?

Dar unde anume s-a facut citarea ? La ce adresa a domiciliului sau rezidentei, din ce tara ?
Pentru ca orice datorie fata de cineva are un termen de prescriptie in functie de natura sa.
Chiar si faptele penale se prescriu.
tgeorgescu a scris:

Statele UE pot interzice intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor din alte state UE care reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, siguranța publică sau al căror acces este interzis printr-o măsură de administrație publică.

Citat de pe [ link extern ]

Ceea ce spuneti dv . acolo sunt exceptii ale legii si se aplica doar in cazuri exceptionale precum :
- daca ai o boala sau esti purtator al unui virus ce momentan nu s-a descoperit antidotul, gen gripa aviara, porcina, etc. Asta tine de sanatate publica, si se considera ca esti un potential pericol.
- daca esti terorist, criminal in libertate, cautat de un alt stat sau mai multe. Si exemplele pot continua; e normal sa fii un pericol pentru siguranta publica.
- si, daca ai savarsit vre-o infractiune in aceea tara, si ti s-a interzis accesul in vre-un oras sau chiar toata tara, in functie de gravitatea faptei.

Cam asa s-ar traduce textul citat de dv. In rest, libertatea de circulatie a marfurilor si persoanelor este garantata de catre stat.

Statele UE pot interzice intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor din alte state UE care reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, siguranța publică sau al căror acces este interzis printr-o măsură de administrație publică.

Citat de pe [ link extern ] ...



La ceea ce ati facut trimitere se refera la cu totul altceva decat intrebarea utilizatorului. Acesta era interesat de tranzitarea Germaniei fata de sedere (
si nu stie daca tranzitarea germaniei poate sa-i creeze probleme
)
În afară cazului ce cu mai mult decât sigur a depazit termen de prescriptie pentru datoriile fiscale, cetaţeni români după întrarea României la UE au fost sterse de Registrul SIS, dacă nu e vorba de persoane incurse în probleme penale, şi ce pot afecta sanataţi publice. Verificarea pe care o sfatuieşte mai sus cineva e posibil la ORI din domiciliul dv. Stampila la pasaport nu afecteaza regimul juridic actual în vigoare dupara 4 ani de zile. Acolo Statul German este în cautare ingenieri români precum spanioli...:-)
Quartila a scris:

- si, daca ai savarsit vre-o infractiune in aceea tara, si ti s-a interzis accesul in vre-un oras sau chiar toata tara, in functie de gravitatea faptei.

Parlamentarul olandez Geert Wilders nu savarsise nicio infractiune, dar i-a fost interzis accesul in Marea Britanie. Ideea a fost ca din cauza deciziei luate de Home Office a trebuit sa faca drum intors, cu bodyguarzi cu tot. Bine, pe urma a obtinut dreptul de a intra in Marea Britanie in urma castigarii unui proces la Tribunalul pentru Azil si Imigrare. Iar actualmente el sustine parlamentar cabinetul minoritar din Olanda, care n-ar fi putut guverna fara sprijinul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie pentru germania anadeus anadeus an 2007am fost arestat an germaniaam executat pedeapsa si am fost eliberat an germania fara interdictie dar acum cand am facut tranzit an germaniami sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Azil politic pentru homosexuali in u.k. Danutza2012 Danutza2012 exista posibilitatea obtinerii unui azil de orice fel ar fi el pentru romanii gay care isi doresc sa traiasca in marea britanie din moment ce in romania ... (vezi toată discuția)
De fiecare data cand intru in romania sau ies prin aeroport, ... adyfrandes adyfrandes De fiecare data cand intru in Romania sau ies prin aeroport, mi se verifica pasaportul si mi se spune ca sant o persoana de interes pentru SRI cum as putea sa ... (vezi toată discuția)