avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal de contraventie - am vorbit la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal de contraventie - am vorbit la telefon in timp ce sofam

Astazi ma deplasam cu masina spre iesirea din oras , mi-a sunat telefonul , am raspuns , din fata venea o masina de politie (LOGAN VAN ) , care a pus in functionare girofarele , cred eu , cam in dreptul meu . Nu am vorbit mult cateva secunde . Masina politiei a continuat sa circule vreo 300 m , eu intre timp am oprit la semafor pe banda a doua , masina politiei a intors, a venit pe banda intai langa mine la semafor comunicandu-mi sa trag pe dreapta . Am oprit si mi s-a adus la cunostinta ca am vorbit la telefon . Am fost verificat si cu alcoltestul , rezultat negativ ( nu conduc niciodata daca am baut alcol oricat de putin) .Mi s-a intocmit proces verbal . Nu am semnat su nu am luat procesul verbal . Nu au fost martori decat al doilea politist .
Ce argumente pot aduce in favoarea mea pentru anularea procesului verbal ? Politistul poate aduce in favoarea lui doar o eventuala filmare daca exista .
In cazul refuzului meu de a semna pv-ul , agentul trebuia sa gaseasca imediat un martor care sa ateste acest refuz, altminteri e motiv de nulitate a procesului verbal .Avand in vedere ca nu exista niciun martor in preajma (care nu poate fi un coleg politist) consider ca pv-ul este nul .Doar daca el nu a "fabricat" un martor ulterior .

Cel mai recent răspuns: xp-kry , utilizator 19:41, 7 Octombrie 2013
Daca apreciati necesar aveti dreptul ,in termen de 15 zile de la comunicarea PV sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Analizati continutul PV sub aspectul respectarii art 16,17,19 din OG nr 2/2001 republicata-privind regimul juridic al contraventiilor
Dupa cinci termene, judecatoria a decis :
Admite in parte plangerea Dispune inlocuirea amenzii contraventionale aplicate petentului, cu sanctiunea avertismentului.
Nu au gasit martorul cu care s-a afisat pv-ul la domiciliu. Martorul care a semnat pe pv-ul de contraventie habar nu avea de procesul verbal in cauza. Nu stia , data , locul , ziua , nimic , era complet strain . Era taximetrist si santajabil de catre politie .
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
xp-kry, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut accident vreau sa contest pv, am o intrebare! btibia btibia Buna ziua, Am si eu o problema, ieri am avut necazul de a aveam un accident usor cu o domnisoara. O scurta relatare a celor intamplate: 1. Veneam dinspre ... (vezi toată discuția)
Depasire tramvai pe stanga = permis suspendat Angel5 Angel5 Treaba este in felul urmator, mergeam pe Soseaua Viilor catre Eroii Revolutiei pe banda a doua. Aproape in dreptul statiei de tramvai tot pe banda a doua era o ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - depasire linie continua bog15dan bog15dan Am fost oprit de \"brigada rutiera sectia sistematizare\" in Bucuresti La intersectia Calea Dudesti cu Soseaua Mihai Bravu, eu venind dinspre Calea Dudesti ... (vezi toată discuția)