avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - cuantum amenda gresit, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - cuantum amenda gresit, lipsa martor

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca pot contesta un pv de amenda circulatie care are trecut la valoarea amenzii o suma gresita, adica 9 x 67= 630 lei, in loc de 9 x 67= 603
In plus, nu este mentionat nici un martor pe pv, la alte mentiuni - a trecut agentul nu exista obiectii si m-a pus sa semnaz fara sa-mi dea pv sa-l citesc.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 15:18, 22 Ianuarie 2012
Puteti contesta procesul -verbal ,atat timp cat mai sunteti in termenul de 15 zile.
Daca va aflati in interiorul termenului de 15 zilede la comunicarea PV ,puteti formula plangere contraventionala impotriva acestuia,la judectoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Buna ziua,
va multumesc frumos pentru raspuns. Sunt in termen de 15 zile, dar motivul pentru contestatie este ok? Ma puteti indruma catre o lege/OG pe care o pot invoca?
Multumesc
Indicarea gresita a amenzii in cuprinsul procesului verbal nu constituie motiv de nulitate a acestuia ... astfel, art.17 din OUG nr.2/2001 dispune ca, lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

Buna ziua,
va multumesc pentru raspuns. Deci, dupa parerea dumneavoastra nu am sanse sa anulez aceasta amenda?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire pe linie continua caesar170988 caesar170988 Mi-a fost retinut permisul pentru depasire pe linie continua . In PV nu sunt trecute : - ocupatia si locul de munca - numarul de inmatriculare al masinii ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)