Mi-au iesit de curand actele de PFA (fotografie).
As vrea sa stiu de la cineva care are PFA:
- am nevoie de dosare sau alt tip de acte pe PFA?
- trebuie sa am chitantier si facturier standard? sau merge ca la firme sa le fac singur pe calculator?
- de cate ori trebuie sa merg intr-un an sa depun impozitul? (am inteles ca se stabileste de la finante)
- in ce luna a anului se merge pentru regularizarea cheltuieli - incasari?
- pot sa deduc cheltuieli?
- impozitul este 3%?
- am inteles ca daca sunt angajat cu norma intreaga mi se scade din impozit 40% ?
am si eu o intrebare in legatura cu PFA,cu norma de venit...exista vreo reducere la impozit,daca persoana care are PFA este pensionar?...din moment ce se acorda reducere la cei care sunt angajati cu norma intreaga...
e vorba de sotul,este pensionar militar( cu ordonanata) si are PFA ca instructor auto...norma de venit e destul de mare...am gasit ceva da nu stiu cum sa interpretez...multumesc mult pt.ajutor...
Registrele obligatorii pentru PFA sunt:
- registrul jurnal de incasari si platii in care se inscriu toate incasarile (veniturile din facturile emise, donatii, despagubiri etc.) si toate platile(facturi furnizori). Pe baza acestui registru, inspectorul va calcula venitul impozabil si impozitul pe venit. Acest impozit final se compara cu impozitul platit cu titlu de avans iar pentru diferenta se face decizie de impunere.
- registrul inventar care se completeaza cu mijl. fixe intrate sau iesite, valoarea ramasa de recuperat, etc conf rubricilor.
Ambele registre se numeroteaza, se snuruiesc, se inregistreaza si se stampileaza la Administratia Financiara, la inspectorul care raspunde de PFA. #-o