avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... TAXA AUTO - Posibila suspendare pentru anul 2012
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

TAXA AUTO - Posibila suspendare pentru anul 2012

Vestea buna este ca s-a cerut suspendata taxei de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007, iar vestea proasta e ca va ramane in vigoare taxa de poluare auto, totusi redusa cu 25%. Noua lege a fost aprobata de Guvern inca din septembrie anul trecut, pentru ca apoi sa fie adoptata de cele doua camere ale Parlamentului. Incepand cu 13 ianuarie 2012 aceasta lege a fost aplicata.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus coaliţiei, în şedinţa de luni dimineaţă, ca taxa auto de primă vînzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 să fie suspendată pentru circa un an, interval în care să fie achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25%, au declarat surse oficiale pentru mediafax.

"Ministrul a cerut reanalizarea Legii privind taxa auto si amanarea cu aproximativ un an, pana la 1 ianuarie 2013, a articolului care impune plata taxei de prima vanzare pentru masinile inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007. Motivul invocat a fost ca, desi noua taxa a fost anuntata cu mai multe luni in urma, proprietarii de masini vechi nu au inteles complet sistemul si nu au avut, astfel, timp suficient sa isi vanda autovehiculele. Un alt argument a fost acela ca foarte multe persoane vor sa vanda masinile vechi, insa taxa pe care trebuie sa o achite cumparatorul depaseste de multe ori valoarea autovehiculului", au afirmat sursele citate de Mediafax.

Propunerea a fost prezentată coaliţiei în contextul în care una dintre revendicările formulate în timpul protestelor organizate în ultimele zile în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării vizează eliminarea taxei auto.



Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 07:20, 25 Ianuarie 2012
Aceasta suspendare partiala a taxei dovedeste inca o data incompetenta Ministrului Mediului plus a celorlalti complici. Taxa ramane per total nelegala, recuperabila INTEGRAL in instanta, iar partea cu recuperarea a 25% este praf in ochi. Oamenii de buna credinta, platitori de taxe, sunt in continuare umiliti prin instante/ institutii publice, pentru recuperarea unei sume de bani care nu ar fi trebuit platita din prima faza.
:D ... ma abtin de la comentarii... cert este ca este o alta dovada de incompetenta a celor care "viseza noaptea" si promulga ziua aceste legi. Ar trebui sa se infiinteze Institutul National al Incompetentilor din.... #-o
~ Conținut șters la cerere ~
Da, este o chetiune care ramane de vazut cum se va finaliza.
De abia dupa alegeri probabil vom afla...
Am auzit/citit de nenumarate ori folosindu-se cuvantul "incompetenta" in legatura cu subiectul taxei auto. Eu sunt convins ca nu de incompetenta este vorba ci de rea vointa. Nu este posibil ca sa nu stie ca aceasta taxa nu este legala. NU este posibil sa nu priceapa ce s-a scris de 5 ani pe internet. NU este posibil sa nu priceapa ce le-a spus Comisia Europeana. Nu este posibil sa nu inteleaga atatea sentinte defavorabile prin care oamenii castiga impotriva acestei taxe. Dar ei se incapataneaza ostentativ sa o mentina, sa o majoreze cu 200%, pentru a o putea reduce cu 25 %, se incapataneaza sa ii modifice forma sau denumirea si sa mentina principiul. NU. NU sunt incompetenti. Sunt doar nemernici. Iar ministrul care spune ca romanii nu au profitat de sansa este un nemernic nesimtit. Aceasta taxa nu are nici o legatura cu poluare ministrule al melcilor!

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre noua lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ? Roland Mindrila Roland Mindrila Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost adoptata, potrivit biroului de presa al Camerei Deputatilor, cu 213 de voturi ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto - imorala, ilegala si abuziva kres kres Revin cu rugamintea pentru juristi sa exprime puncte de vedere cu privire la ultima forma a taxei auto, promulgata recent de Presedintele Basescu. Din ... (vezi toată discuția)