avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare hot .care tine loc de act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare hot .care tine loc de act autentic

Parintii mei au cumparat cu chitanta de mana un teren in 1964 pe si-au construit o casa,inscrisi ca titulari de rol deci platitori de taxe din momentul cumparii la cererea tatalui meu. Vanzatorii decedati in 1976 respectiv 1978 instanta respinge actiunea facem apel admis si modificam cererea sub aspectul cadru procesual pasiv introducand mostenitorii.Instanta admite probe cu inscrisul chitanta certificate mostenitor proba cu martorii interogatoriu(instanta luand act de lipsa acestora)si proba cu expertiza tehnica imobiliara.Din probele administrate mostenitori nu erau proprietarii imobilului noi solicitand dreptul uzucapiunii.instanta ne cere titlul de prop pe care nu-l avem.respinge cerereaFacem recurs.arhiva nu detine acte pe adresa
din chitanta. sfatuiti-ma care sant pasii de urmat am ultim termen la inceputul lunii martie.
Cel mai recent răspuns: Joita Soare , Alte profesii 18:13, 23 Ianuarie 2012
Era inadmisibila actiunea in constatare. Parerea mea este sa mergeti pe uzucapiune, desigur o actiune noua. Actiunea in constatare nu este o actiune in revendicare, ea constata un drept al proprietarului. Dv nu sunteti proprietari deci nu are ce sa vi se constate, astfel ca trebuie sa urmati o actiune in realizare.
citez din hot "
din probele administratein cauza nu se poate retineca autorii paratilor erau propietari " noi solicitand si dreptul de prop. prin uzucapiune
jeni_soare a scris:

Parintii mei au cumparat cu chitanta de mana un teren in 1964 pe si-au construit o casa,inscrisi ca titulari de rol deci platitori de taxe din momentul cumparii la cererea tatalui meu. Vanzatorii decedati in 1976 respectiv 1978 instanta respinge actiunea facem apel admis si modificam cererea sub aspectul cadru procesual pasiv introducand mostenitorii.Instanta admite probe cu inscrisul chitanta certificate mostenitor proba cu martorii interogatoriu(instanta luand act de lipsa acestora)si proba cu expertiza tehnica imobiliara.Din probele administrate mostenitori nu erau proprietarii imobilului noi solicitand dreptul uzucapiunii.instanta ne cere titlul de prop pe care nu-l avem.respinge cerereaFacem recurs.arhiva nu detine acte pe adresa
din chitanta. sfatuiti-ma care sant pasii de urmat am ultim termen la inceputul lunii martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate mbm76 mbm76 Bunicii mei au cumparat un teren in 1962 si au facut doar o chitanta de mana cum unul vinde si celalalt cumpara, dar, fara martori si chitante cum au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune impotriva contract vanzare cumparare teren relu05 relu05 O zi buna tuturor!!! Am sa va prezint o situatie in care ma aflu. Socrii mei cumpara in 1967 pe baza de chitanta de mana o sup. de teren de 200 mp(10m/20m) ... (vezi toată discuția)