avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litispendenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litispendenta

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
Un fost salariat depune o actiune pt plata drepturilor salariale la judecatorie. Angajatorul invoca prin intampinare exceptia necompetentei materiale a judecatoriei. Instanta acorda termen salariatului pt studiul intampinarii.
La o luna dupa acest termen, fostul salariat introduce la Tribunaol o cerere avand aceeasi cauza,obiect si parti. Termenul pt acest dosar este fixat cu cateva zile inaintea termenul fixat la judecatorie.
Poate fi invocata in acest caz exceptia de litispendenta? Daca da, in fata carei instante? Ce se va intampla cu dosarele?
Cel mai recent răspuns: GeorgeG , utilizator 16:05, 23 Ianuarie 2012
Se poate invoca in fata oricarei instante. Potrivit cu art. 164 C.p.civ., daca se va admite, dosarul va fi inaintat spre judecare instantei mai mare in grad, in cazul dumneavoastra Tribunalului.
In dosarul de la Judecatoriei invocati exceptia necompetentei materiale a instantei si solicitati declinarea solutionarii cauzei in favoarea Tribunalului. Cand dosarul ajunge la Tribunal, in acest dosar, invocati exceptia litispendentei si solicitati trimiterea dosarului la completul de la Tribunal care a fost investit primul (actiunea depusa la tribunal).
Pana la acest moment, dosarul depus initial la tribunal isi va urma cursul sau.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)
Litispendenta fd fd la fond am fost eu chemat in judecata pt revendicare si granituire. fata de titlul reclamantului am opus hotararea judecatoreasca de constatare a uzucapiunii ... (vezi toată discuția)
Exceptia de litispendenþã mihaela_982 mihaela_982 daca este introdusa o actiune la judecătoria si dupa o luna este introdusa o actiune cu aceleasi parti obiect si cauza dar la tribunal la sectia de contencios ... (vezi toată discuția)