avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare -cumparare de imobil si teren aferent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare -cumparare de imobil si teren aferent

tatal meu vrea sa-mi lase mie casa parinteasca printr-un contract de vanzare cumparare. Acest contract poate fi intocmit fara sa contina una din clauzele de intretinere pe viata sau drept de locuire in acel imobil ?

intrebarea in sine este daca pote fi intocmit un astfel de contract fara niciun fel de clauza?

Cel mai recent răspuns: DanielaStanescu , utilizator 22:42, 24 Ianuarie 2012
Daca tatal dvs detine calitatea de unic proprietar asupra casei parintesti ,are dreptul sa solicite notarului incheiere de contract de vanzare-cumparare sau contract de donatie cu clauzele pe care le apreciaza necesare
asta este o alta intrebare : este tata unic proprietar ?
terenul pe care a fost construita casa a fost cumpart de tata in *87 cand era burlac ulterior s-a casatorit cu mama si pe acel teren au incput constructia casaei dupa anii *90 cand erau deja casatoriti legal. In continuare in absolut toate actele casei si terenului respectiv apare doar numele tatalui, mama nu este specificata nicaieri , mama nu este trecuta nici macar ca locatar (ea avand buletinu si acum pe casa ei ¨de fata¨).
si nu stiu daca in conformitate cu noul cod civil mama este sau nu proprietar la acea casa, mentionez ca ei nu sunt si nici nu au fost vreodata separati, in cida faptului ca ea are trecut in buletin alta adresa ca fiind domiciliul stabil.

va multumesc anticipat pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau act vânzare-cumpărare EllaElena EllaElena Buna seara. Tatăl meu deține o casa dinaintea căsătoriei insa nu este trecut in acte ca proprietar si pentru terenul dinafara curții. Acum face cadastrul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
De unde sa încep nu știu, tatăl meu natural a murit și succesiunea ... Indricau Indricau De unde sa încep nu știu, tatăl meu natural a murit și succesiunea nu a fost facut acuma este timpul sa fac succesiunea pentru casa ca să se poată ... (vezi toată discuția)