avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract pentru cumpararea unui unui teren - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract pentru cumpararea unui unui teren - promitentul vanzator a decedat; ce trebuie sa fac?

Am cumparat un pamant si am facut la notar un antecontract , am dat un avans. in antecontract este un termen de 6 luni pentru ca proprietarul (vanzatorul) sa-si faca actele de intabulare , respectiv succesiune el fiind unicul mostenitor, iar eu sa-i dau diferenta de bani( avansul a fost de 75 % din valoarea terenului ) . Problema mea este ca in acest timp adica la doua luni dupa incheierea antecontractului vanzatorul a decedat si actele nu s-au mai facut. Ce trebuie sa fac?
Vanzatorul are copii dar au domiciliul in afara tarii . va rog sa ma ajutati cu un sfat.
e bine sa angajati un avocat care sa se ocupe de cazul dumneavoastra, sa ii gaseasca pe mostenitori, si sa ii convinga pe acestia sa va instraineze...in acest sens nu aveti de pierdut termenul de 6 luni si nici banii...(care se vor recupera mai greu daca nu se ajunge la o intelegere...)
Odata acceptata succesiunea, este preluat atat pasivul , cat si activul patrimoniului lui de cujul.

Asadar, calitate procesuala pasiva vor avea succesorii care si-au exprimat vointa de a prelua bunurile cuprinse in masa de mostenit.

Actiunea pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic va fi pronunta in contradictoriu cu erezii.

Actiunea este supuse termenului general de prescriptie preavazut de decretul 167/1958, de trei ani.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la actiune emy114 emy114 In anul 1996 parintii mei au cumparat o casa, incheind la notar un antecontract in care se prevedea obligatia partilor de a perfecta tranzactia in termen de 2 ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa dupa succesiune crisadi crisadi buna ziua Speta este urmatoarea: vrem sa cumparam un teren pe care este o casuta batraneasca. Casa a fost a unor batranei care au murit acum 4 ani. am luat ... (vezi toată discuția)
BunĂ ziua,am un teren arabil propietarul a murit BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept ... (vezi toată discuția)