avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca pentru ramura industriei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca pentru ramura industriei alimentare

poate cineva sa imi dea nr.contractului colectiv de munca valabil pentru ramura industriei alimentare?este necesara incheierea unui contract colectiv de munca la nivel de unitate?:bow:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 12 Mai 2015
Contract colectiv de muncă unic la nivelul ramurii industriei alimentare, a băuturilor şi tutunului este valabil pana la 13.01.2015 ...
[ link extern ]
Ma intereseaza subiectul acum, in 2015. Ciudat e ca acest AA 274 prin care s-a si convenit publicarea in M. Of. de fapt nu a mai fost niciodata publicat in Monitorul Oficial. Inteleg ca de fapt in perioada 2010-2015 el nu a fost in vigoare?
1. Nepublicarea actului aditional in Monitorul Oficial nu inseamna ca acesta nu este valabil.

Legea 130/1996 :
art.25
......
(3) Contractele colective de muncă se aplică de la data înregistrării. Părţile pot conveni ca data aplicării clauzelor negociate să fie ulterioară zilei de înregistrare a contractului.

Asadar, legea prevedea ca ,ccm se aplica de la data inregistrarii acestora sau de la o data ulterioara stabilita de parti si nu de la data publicarii lor in Monitorul Oficial.

2. Si in prezent avem aceeasi situatie, si anume :
Legea nr. 62/2011 a dialogului social
Art. 144
(1)Contractele colective de munca se aplica de la data inregistrarii lor
la autoritatea competenta sau de la o data ulterioara, potrivit conventiei partilor.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca panificatie geomih geomih buna ziua, am nevoie de contractul colectiv de munca la nivel de ramura in domeniul panificatiei. ma poate ajuta cineva? va multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii not4u not4u buna seara sa spunem ca sunt la firma X care are codul caen 1039 si urmeaza sa faca disponibilizare colectiva in viitorul apropiat , intrebarea este cate ... (vezi toată discuția)
Nu exista contract colectiv de munca la ora actuala? tu_tu tu_tu Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?! (vezi toată discuția)