@ Carp Mircea
Imi cer scuze ca nu v-am raspuns, dar din motive obiective nu am mai avut atunci posibilitatea sa accesez forumul. Oricum, mi-ati cerut un exemplu iar eu l-am dat cum am crezut de cuviinta.
Pentru cine urmareste acest topic, as vrea sa adaug ca in anul 2012 a fost inregistrat la Senat un proiect de lege pentru modificarea art. 96, alin. (1) din Legea nr. 263/2010.
Potrivit acestui proiect, punctajul anual al asiguratului urma sa se determine prin împărţirea sumei punctajelor lunare realizate în anul calendaristic respectiv la numărul lunilor lucrate efectiv şi pentru care s-au plătit contribuţiile de asigurări sociale.
In nota de fundamentare a proiectului se arata ca
,,nu este just ca, pentru fracţiuni de an lucrate, să se împartă punctajul obţinut la 12 luni, în loc de numărul de luni muncite efectiv. Acest mod de calcul deformeaza realitatea, facand sa scada punctajul pe nedrept si abuziv.’’
Se mai arata ca exista anumite categorii de persoane pentru care fiecare leu conteaza si ca modificarea art. 96, alin. (1) ar repara nedreptatea amintita anterior.
Din pacate, propunerea legislativa B392/2012 a fost clasata la data de 21.12.2012.
[ link extern ]