avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bani cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bani cresterea copilului

Daca ma poate ajuta cineva....cu leagea asta noua pt banii de crestere a copilului.Am inteles ca se vor acorda 85% din venitul realizat in ultimele 12luni, timp de 2 ani. Venit se considera si dividendele? Eu am o firma la care sunt angajata si asociata, din care am obtinut dividende, si o alta firma la care sunt doar asociata fara a fi angajata, din care de asemenea am obtinut dividende. Venitul meu, la care se aplica acesti 85%, atunci va fi salariul+dividendele de la cele 2 firme?
Cel mai recent răspuns: anapopescu , utilizator 08:17, 29 Octombrie 2008
da, intr-adevar dividendele se impoziteaza cu 16%, celelalte taxe se platesc doar pt salariu. pt dividende nu se mai platesc alte taxe la stat.
o zi buna!
Este simplu ce venituri se iau in calcul .... Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
Legea doar completeaza cuantumul indemnizatiei care poate fi o suma fixa sau o suma procentuala din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
multumesc! am citit ceva din legea pe care o mentionati...insa n-am reusit sa inteleg mare lucru..nefiind de meserie...mi s-ar parea normal ca si dividendele sa se ia in calcul alaturi de salariu, pt ca se plateste la stat impozitul pe venitul intreprinderii si apoi si impozitul pe dividende.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare oug 148/2005 Paula Liliana Paula Liliana Ce se mai intampla cu mamicile dupa 1 ianuarie 2009? Care va fi indemnizatia de crestere copil? Ramane valabila si optiunea de 85% din media veniturilor din ... (vezi toată discuția)
Venitul din dividende se ia in calcul pt indemnizatia copilului? ContSters74711 ContSters74711 Buna ziua, M-ar interesa daca veniturile din dividende se iau in calcul pt. indemnizatia copilului? si daca se poate o baza legala care sa specifice acest ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil Aida2008 Aida2008 La calculul indemnizatiei pentru crestere copil in afara de veniturile salariale nete se mai tine cont si de alte venituri supuse impozitului pe venit ... (vezi toată discuția)