avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii modificare OUG 148/2005
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

modificare OUG 148/2005

Ce se mai intampla cu mamicile dupa 1 ianuarie 2009? Care va fi indemnizatia de crestere copil?
Ramane valabila si optiunea de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni? Care venituri? La fel ca in cazul concediului de sarcina si lauzie? A promulgat presedintele legea? Multumesc
:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 2 Noiembrie 2008
Legea de modificare este trimisa spre promulgare presedintelui tarii si abia apoi se va publica in Monitorul Oficial, precizand si data de la care intra in vigoare (01 ian 2009, conform proiect lege).

Referitor la tipurile de venituri ce se iau in calcul - trebuie sa asteptam, in afara publicarii legii, si publicarea normelor modificate care sa mentioneze:
- ce fel de venituri se iau in calcul
- cine va plati acesti bani - primariile sau angajatorii

O zi buna!
Multumesc frumos. Se auzea ca va fi trimisa presedintelui odata cu Lg pt modif salariale in invatamant. Si nu cred ca a fost trimisa. Sa speram. Sunt viitoare mamica. :)
Legea a fost promulgata joi 30 oct.2008 de ca tre preşedinte! Urmeaza publicarea in M.Of. si, probabil, norme de aplicare, fiindca sunt multe necunoscute...A ramas valabila posibilitatea de a opta intre indemnizaţia lunară în cuantum de 600 lei sau cea în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
1. Legea a fost promulgata.
2. Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege. Prin urmare, numai aceste venituri se iau in calcul.
3. Potrivit legii, persoanele care intră în concediu de maternitate pot primi, la alegere, pe o perioadă de doi ani, o indemnizaţie lunară de 600 de lei sau, opţional, 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

85% din salariu, indemnizatie? IgnatK IgnatK Buna! Eu sunt sunt o mamica care are multe nelamuriri in legatura cu acesta lege. Situatia mea actuala este urmatoarea: in prezent sunt in concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Bani cresterea copilului anapopescu anapopescu Daca ma poate ajuta cineva....cu leagea asta noua pt banii de crestere a copilului.Am inteles ca se vor acorda 85% din venitul realizat in ultimele 12luni, ... (vezi toată discuția)