avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Echivalare studii lunga durata masterat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Echivalare studii lunga durata masterat

Legea educatiei nationale nr. 1/2011 prevede:
Art 153
(2) Diploma de absolvire sau de licentă a absolventilor învătământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.

As dori sa stiu daca, pentru ocuparea unui post de conducere (sef birou, serviciu) in administratia publica locala aceasta echivalare poate fi aplicata, in conditiile in care art 57 (7) din Legea 188/1999 prevede:
Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.

In cazul meu, este vorba despre absolvirea unor studii universitare de 5 ani, cursuri de zi (1986 - 1991)

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: catrdor2002 , utilizator 18:33, 11 Noiembrie 2018
pardon, la concursul de recrutare nu se pot pune conditii de acest gen. poate este concurs de promovare in functie de conducere, acolo este obligatoriu sa aveti asemenea studii. si da, in mod automat diploma dvs de licenta tb recunoscuta ca echivalenta cu diploma de master, potrivit Legii 1

nu are nici o legatura cu cine va primeste dosarul. acela este un simplu secretar de comisie. membrii comisiei de concurs se intrunesc in perioada de selectie si analizeaza cazurile in mod individual

studiile post universitare nu sunt la mare cautare in sistemul public pt ocuparea unei functii de conducere. este obligatoriu sa ai studii superioare de 4 ani sau mai mult, si studii de master sau post universitare (daca studiile de licenta sunt absolvite anterior studiilor Bologna, respectiv 2008)[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Vedeți că ati uitat cel mai important lucru. Locurile la stat sunt toate acordate ca şi troc politic. Se stie cine trebuie să ia postul înainte de a fi scos la concurs. O stiu din propria experienta. Anticoruptia la noi există doar prin salariile uriașe şi nu prin ceea ce ar trebui să facă pentru acele salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii studii participare concurs pentru functie publica de conducere laura-ioana laura-ioana Buna ziua! In situatia in care participantul la concurs pentru o functie de Director economic are studii universitare de lunga durata ( \\\\"din perioada ... (vezi toată discuția)
Functii conducere steluta69 steluta69 as dori sa stiu daca sunt necesare cursuri postuniversitare sau master pentru functii de conducere Conf art 66 legea 188 totodata conf noii legi a ... (vezi toată discuția)
Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere laura-ioana laura-ioana Buna seara! in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii ... (vezi toată discuția)