avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea pentru limita de varsta

În luna mai 2012, îndeplinesc condițiile de pensionare (conform vârstei și stagiului minim de cotizare)
Întrebare: Este obligatorie pensionarea mea la această dată, sau pot continua activitatea până la împlinirea vărstei de 65 de ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 26 Ianuarie 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

2. Asadar angajatorul va inceteaza, de drept, CIM si daca este de acord va incheie un alt CIM cu aceeasi data cu care l-a incetat pe celalalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)
Pensia de drept ContSters228970 ContSters228970 daca am implinit varsta pentru pensia de drept, conform art.56 si 57 din codul muncii,sunt obligat sa ma pensionez? c.m. este nul dupa implinirea varstei? (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters147006 ContSters147006 Daca un angajat se pensioneaza pentru limita de virsta beneficiind si de grupa a II a de munca CIM se desface cu data depunerii dosarului sau trebuie asteptata ... (vezi toată discuția)