avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dreptul asociatilor, urgent
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dreptul asociatilor, urgent

Asociatii au dreptul indiferent de numarul de parti sociale detinute sa obtina oricand informatii cu privire la situatiile financiare ale societatii ?.
Va rog legea care prevede acest lucru.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza_t , utilizator 09:22, 27 Ianuarie 2012
Presupunand ca atunci cand ati spus "asociati" v-ati referit strict la un SRL, forma de societate cel mai des intalnita la noi, pot sa va spun ca un asociat poate avea acces la situatiile financiare ale societatii:
- la sedinta adunarii generale ordinare anuale cand se aproba situatiile financiare anuale, si raportul cenzorilor /auditorilor finaniciari (daca exista)
- ori, in timpul anului, daca detine cel putin 1/4 din partile sociale, poate convoca oricand in cursul anului o adunare soliciitand introducerea pe ordinea de zi a sedintei prezentarea situatiei financiare a societatii
- ar mai fi art.199,lit.e si f din Legea 31/90 care prevede ca; "Dispoziţiile prevăzute pentru cenzorii societăţilor pe acţiuni se aplică şi cenzorilor din societăţile cu răspundere limitată. În lipsă de cenzori sau, după caz, de auditor financiar, fiecare dintre asociaţi, care nu este administrator al societăţii, va exercita dreptul de control pe care asociaţii îl au în societăţile în nume colectiv.
va multumesc din suflet pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa- cenzori Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua! O societate pe actiuni si-a restrans activitatea si mai functioneza decat cu un salariat. Pana acum a avut 3 cenzori care le expira mandatul .Pe ... (vezi toată discuția)
Intreare despre suspendare activitate shimmy shimmy Buna seara, Daca exista 2 asociati, unul cu 10% si altul cu 90%, asociatul cu 90% poate sa faca hotarare AGA si sa semneze singur pentru suspendarea ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatilor mariamem mariamem Sunt asociata la o firma pe actiuni, iar in 2006 si 2007 cand s-a semnat situatia financiara la sfarsitul anului, nu am fost chemata la adunare , iar in locul ... (vezi toată discuția)