avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare judecatoreasca calcul rata inflatiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare judecatoreasca calcul rata inflatiei

Daca într-o hotărâre judecătorească referitoare la plata unor diferente nu se precizează,, actualizarea cu rata inflaţiei"aceasta se poate face conform art.253 din Codul Muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 28 Mai 2012
Art. 371 ind.2 C.proc.civ.
.......
(3)Dacă titlul executoriu conţine suficiente criterii în funcţie de care organul de executare poate actualiza valoarea obligaţiei principale stabilite în bani, indiferent de izvorul ei, se va proceda, la cererea creditorului, şi la actualizarea acestei sume. În cazul în care titlul executoriu nu conţine niciun asemenea criteriu, organul de executare va proceda la actualizare în funcţie de rata inflaţiei, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanţa a devenit exigibilă şi până la data plăţii efective a obligaţiei cuprinse în oricare dintre aceste titluri.
.....

Art.253 alin.1 C.mun. este aplicabil in lipsa unei hotarari judecatoresti ... prin urmare, creditorul va trebui sa se adreseze executorului judecătoresc pentru a pune in executare hotararea respectiva si sa solicite acestuia actualizarea valorii obligatiei stabilite in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)
Executare silita gresita? dexrex dexrex prin sentinta civila anrp a fost obligata sa ne plateasca suma de 25.000lei ,ei nu au facut plata si am apelat la executor, acesta insa a blocat contul anrp si ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)