avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere titlu proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere titlu proprietate teren

Intrebarea mea este: se poate invoca in instanta uzucapiunea pentru obtinerea dreptului (titlului)de proprietatate asupra unui teren? Speta este urmatoarea: bunicii mei au cumparat in anul1996, de la primaria orasului, in baza decretului-lege 61/1990, casa in care stateau cu chirie din 1986, iar terenul de sub constructie, respectiv cel aferent (curte,gradina), le-a fost dat in folosinta pe durata existentei imobilului. Inainte de deces au facut cu parintii mei un contract-vanzare cumparare cu clauza de intretinere. In prezent, dupa moartea bunicilor, parintii mei nu reusesc sa intabuleze casa, pe motiv ca trebuie sa existe titlul de proprietate asupra terenului. Prefectura judetului a emis un titlu de proprietate in 2006, pe care primaria l-a anulat prin instanta, pe motiv ca a fost dat gresit (au invocat o serie de legi). Se poate invoca uzucapiunea?

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Dobandirea proprietatii asupra terenului aferent unui imobil cumparat de la stat nadja nadja Buna seara. Speta mea este urmatoarea: Imobil cumparat de la stat in 2006 in baza Legii 61/1990 si HG 562/1991, cu terenul aferent dat in folosinta pe durata ... (vezi toată discuția)
Parintii au construit pe terenul bunicilor acum 32 de ani, cum pot dobandi proprietatea? bgeorgeta bgeorgeta In urma cu 32 de ani (in anul 1977), parintii mei si-au construit o casa in curtea bunicilor din partea tatalui. In anul 1986 a decedat bunica, iar in 1987 a ... (vezi toată discuția)