avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema dauna asigurari casa.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema dauna asigurari casa.

Buna ziua! Sunt nou pe acest site si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.
In septembrie anul trecut am avut o problema cu casa deoarece a alunecat terenul,
casa a luat crapaturi in proportie de 70%. Am anuntat pe cei de la asigurari, au venit au constatat, au zis ca am nevoie de un deviz de la o firma autorizata,au venit si cei de la firma si au stabilit devizul la 74.000 RON pentru reparatii. Dupa ce au
studiat cei de la asigurari dosarul, dupa 2 luni (adica sfarsitul lunii noiembrie) primesc telefon de la asigurari in care ma anunta ca s-a stabilit suma daunei la
25.000 RON. Cam mare diferenta dar ce era sa mai zic. Am fost invitat la sediu sa semnez cererea cu suma respectiva sa poata sa-mi vireze banii in cont. Au zis ca in 10 zile o sa am banii in cont. Am tot asteptat...au trecut 10 zile...20....60 de zile si nimic. Ca sa fiu anuntat acum dupa doua luni, ca trebuie sa merg sa semnez o alta fisa de despagubire ca s-a modificat suma...nu mai este 25.000 ron si este 1.900 ron. Fara nici un motiv. Credeti-ma am simtit ca innebunesc.Dupa 2 luni de asteptari, de dat telefoane si nimeni nu imi raspundea.
Va rog poate ma ajuta cineva cu un sfat, nu stiu unde sa merg sa se faca dreptate...la ANPC....la Tribunal......
Va multumesc pentru atentie si astept raspuns !
Cel mai recent răspuns: liviu.halus , utilizator 22:05, 5 Martie 2012
Trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi :
- invitati reprezentantii societatii de asigurari la conciliere directa, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire; treceti in scrisoare pretentiile dvs.- sfatul meu este sa cereti sa va plateasca 74.000 ron, cat s-a stabilit prin deviz.; indicati in invitatia la conciliere data, ora si locul intalnirii;
- cu ocazia intalnirii in ziua convocarii sau chiar si in caz de neprezentare a vreunul reprezentant al societatii de asigurari, incheiati un proces verbal referitor la cele discutate;
- actionati in judecata societatea deasigurari prin depunerea unei cereri la judecatoria in circumscriptia careia isi are sediul asiguratorul sau la aceea in care dvs. aveti domiciliul sau in care se afla casa (la alegere); cererea de chemare in judecata va trebui insotita de copie dupa asigurare, procesul verbal de conciliere, devizul de lucrari, cererea de despagubire depusa la societatea de asigurari.

S-ar putea sa ajute si o plangere adresata Comisiei de supraveghere a asigurarilor.
O sa incerc o plangere adresata CSA-ului. Daca nu se rezolva actionez in judecata. Va multumesc din suflet !
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
hobbystyle, utilizator
Anterior formularii cererii de chemare in judecata puteti sa accepti suma oferita de asigurator, dar cu o conditie: sa nu semnati vreun formular prin care este mentionat ca prin primirea sumei de .... nu mai aveti nicio pretentie. Ulterior, dupa primirea sumei va puteti judeca pentru diferenta si platiti o taxa judiciara de timbru mai mica. In dosar aveti insa nevoie de avocat.
1.De care polita aveti? Obligatorie sau facultativa?
2. Nu mai semnati nimic, in special asazisul formular "Declaratia persoanei pagubite" cere cuprinde pasajul amintit de "elenaciobanu" si care cuprinde :.........ca prin primirea sumei de .... nu mai aveti nicio pretentie. Si nici alta cerere de despagubire.
3. formulati o adresa prin care sa cereti explicatii privind intirzierea la plata si diminuarea sumei in paralel cu o reclamatie la CSA.
Daca nu primiti un raspus satisfacator adresativa instantei.
Situatie care tinde sa devina ...normala (???),in cazul societatilor de asigurari.
Expertiza a fost executata de un expert solicitat de soc. de asigurari. Suma rezultata in urma expertizei trebuie sa fie egala cu suma pe care societatea de asigurari trebuie sa o returneze in urmatoarele conditii:
- functie de tipul asigurarii
- functie de suma asigurata (acorda dauna totala sau este doar patrtiala).
Cred ca trebuie urmati urmatorii pasi:
- o scrisoare cu confirmare de primire catre soc. de asigurare, in care sa solicitati explicatii ( trebuie sa primiti raspuns in 30 zile).
- deschidere actiune in justitie si solicitare de despagubiri la valoarea expertizei.
Puteti incerca si o mediere, prin apelarea la un mediator autorizat.

Alte discuții în legătură

Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca: excluderea pieselor avariate si nereguli in solutionarea dasarului de dauna horace2009 horace2009 Buna ziua, am avut un accident de motocicleta, cu impact frontal in lateralul masinii vinovatului, acesta ne acordand prioritate la o intersectie unde avea ... (vezi toată discuția)
Ordin csa 14/2011 shcalin shcalin Conform Ordinului CSA 14/2011 Art 36 asiguratorul are obligatia dupa 3 luni de la avizare sa plateasca dauna. Daca asiguratorul nu vrea sa plateasca dauna, si ... (vezi toată discuția)