avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ordin CSA 14/2011
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ordin CSA 14/2011

Conform Ordinului CSA 14/2011 Art 36 asiguratorul are obligatia dupa 3 luni de la avizare sa plateasca dauna. Daca asiguratorul nu vrea sa plateasca dauna, si o tine pe a lui "nu", fara nici un motiv clar, doar ca despagubirea este prea mare, ce putem face? mentionez ca societatea noastra nu mai are disponibilitati banesti pentru a plati taxa de timbru. Exista vreo modalitate de ai obliga sa plateasca dauna?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:00, 24 Ianuarie 2012
Asiguratorul are obligatia ca in maxim 3 luni de la avizarea daunei sa dea o soluti cu privire la aceasta (respingere si motive, oferta de despagubire....).
In cazul in care cele 3 luni au expirat este indicat sa formulati dumneavoastra o cerere de despagubire pentru suma solicitata la care sa anexati cel putin un deviz care sa ateste aceasta. Daca pana la expirarea termenului de 3 luni acestia nu au mai solicitat un alt document necesar la dosar puteti face referire in acea adresa si la:
Art. 36.
(5) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.

In aceasta situatie acestia sunt obligati sa faca plata in termen de 10 zile. In caz contrar documentele depuse (pentru care cereti un numar de inregistrare) pot sa va ajute ulterior in formularea reclamatiei catre CSA.... indicat ar fi sa faceti asta concomitent.... depuneti documentele astazi si sesizati CSA-ul imediat inaintand o copie acestora si catre ei.... astfel le limitati orice miscare gresita.
multumesc pentru raspuns. o seara buna
Aprobarea tacita nu se aplica societatilor de asigurare, ci numai institutiilor statului si numai pentru anumite categorii de cereri.
Daca in termenul de 3 luni nu ati primit un raspuns privind modul de rezolvare a dosarului de daune faceti reclamatie la CSA, apoi conciliere directa cu societatea de asigurare si, in ultima instanta, actionarea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)