avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema dauna asigurari casa.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema dauna asigurari casa.

Buna ziua! Sunt nou pe acest site si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.
In septembrie anul trecut am avut o problema cu casa deoarece a alunecat terenul,
casa a luat crapaturi in proportie de 70%. Am anuntat pe cei de la asigurari, au venit au constatat, au zis ca am nevoie de un deviz de la o firma autorizata,au venit si cei de la firma si au stabilit devizul la 74.000 RON pentru reparatii. Dupa ce au
studiat cei de la asigurari dosarul, dupa 2 luni (adica sfarsitul lunii noiembrie) primesc telefon de la asigurari in care ma anunta ca s-a stabilit suma daunei la
25.000 RON. Cam mare diferenta dar ce era sa mai zic. Am fost invitat la sediu sa semnez cererea cu suma respectiva sa poata sa-mi vireze banii in cont. Au zis ca in 10 zile o sa am banii in cont. Am tot asteptat...au trecut 10 zile...20....60 de zile si nimic. Ca sa fiu anuntat acum dupa doua luni, ca trebuie sa merg sa semnez o alta fisa de despagubire ca s-a modificat suma...nu mai este 25.000 ron si este 1.900 ron. Fara nici un motiv. Credeti-ma am simtit ca innebunesc.Dupa 2 luni de asteptari, de dat telefoane si nimeni nu imi raspundea.
Va rog poate ma ajuta cineva cu un sfat, nu stiu unde sa merg sa se faca dreptate...la ANPC....la Tribunal......
Va multumesc pentru atentie si astept raspuns !
Cel mai recent răspuns: liviu.halus , utilizator 22:05, 5 Martie 2012
Pe data de 1 Martie am primit recomandata de la CSA in care scrie:
1. Referitor la sesizarea dvs adresata CSA va comunicam ca am solicitat societatii UNIQA ASIGURARI copia dosarului de dauna,precum si nota de fundamentare privind solutionarea aspectelor prezentate.
2. In vederea lamuririi tuturor aspectelor legate de caz, s-au cerut si societatii PAID informatii,urmand sa revenim cu o adresa finala dupa primirea acestora.
3. Pe cale de consecinta,termenul de raspuns la solicitarea dvs se prelungeste in conformitate cu prevederile art.9 din ordonanta guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor,cu modificarile si complementarile ulterioare.
4. Aceasta adresa nu este un act administrativ de autoritate in sensul art.1 din legea 554/2004 cu modificarile si complementarile ulterioare si nu este opozabila tertilor.

Din punctul 3 am inteles ca se prelungeste cu max 15 zile ...asa spune legea..ok.

Dar astazi 2 martie primesc raspuns la reclamatia care am facut-o catre UNIQA si zice asa:

1. In data de 24.01.2012 dosarul de dauna a fost inaintat catre PAID cu propunere de plata cu suma de 25.110,55 lei (aceasta cerere a fost semnata de mine pe data de 28.11.2011 cand mi-au zis ca in 10 zile o sa am banii in cont), reprezentand cheltuieli necesare pentru consolidarea fundatiei si repararea crapaturilor peretilor.

2. Reprezentantii PAID au fost de acord cu suma de 1.972 lei reprezentand cheltuielile necesare repararii peretilor.

3. Conform ordinului CSA nr.7/2009 - norme privivind acordarea despagubirilor, la asigurarea obligatorie a locuintelor plata despagubirilor dosarelor de dauna deschise pe polite de asigurare PAD se face de catre PAID ROMANIA.

4. Avand in vedere cele precizate mai sus, pentru finalizarea dosarului de dauna,va rugam sa completati formularul "cerere de despagubire" si sa-l transmiteti la sediul nostru.

Dvs ce ziceti de nemernicii astia ? Traim in Romania.....
Va multumesc!
Deschideti actiunea in justitie. Castigati sigur.
referitor la acest subiect, va intreb care sunt conscintele semnarii acelei declaratii prin care se specifica faptul ca ,, asiguratul nu va mai avea pretentii ulterioare..."?
Semnarea unei astfel de declaratii poate obstructiona formularea unei actiuni ulterioare in daune contractuale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca: excluderea pieselor avariate si nereguli in solutionarea dasarului de dauna horace2009 horace2009 Buna ziua, am avut un accident de motocicleta, cu impact frontal in lateralul masinii vinovatului, acesta ne acordand prioritate la o intersectie unde avea ... (vezi toată discuția)
Ordin csa 14/2011 shcalin shcalin Conform Ordinului CSA 14/2011 Art 36 asiguratorul are obligatia dupa 3 luni de la avizare sa plateasca dauna. Daca asiguratorul nu vrea sa plateasca dauna, si ... (vezi toată discuția)