avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier in urma caruia a murit o persoana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier in urma caruia a murit o persoana

Buna ziua
In luna noiembrie in timp ce tranversa strada oblic prin loc nepermis si prin spatele unui autobuz care se pusese in miscare a fost lovita de un autoturism.In urma impactului fata (14 ani) a intrat in coma de gradul 4 iar dupa o saptamana a decedat.Din spusele martorilor masina avea viteza mare ,urmele de franare fiind de 16,5 m.Fata a fost izbita si aruncata in sus cazand la o distanta de 5m fata de masina.La expertiza care s-a facut in luna decembrie dupa ce se asfaltase drumul in zona respectiva ,expertul a concluzionat ca soferul conducea cu o viteza de 48 km/h in momentul impactului.Intrebarea este daca la o asa viteza putea sa fie lovita atat de tare incat sa fie azvarlita in sus iar ulterior sa moara.Am dubii in privinta expertizei.
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 16:06, 15 Iunie 2012
Cererea de recuzare a expertului se discuta in sedinta, care nu este publica. Veti lua cunostinta de data la care se discutie recuzarea expertului fie la termenul dosarului ce se afla pe rol sau prin citatie.
Dosarul inca este la procuratura pt cercetari nu a fost dat inca in instanta.Sa inteleg ca raspunsul la cererea mea de recuzare o sa il primesc in momentul in care dosarul ajunge in instanta?
Imi cer scuze daca am inteles gresit.
Scuze. Am crezut ca dosarul se afla in instanta. In cazul in care dosarul se mai afla la politie/parchet (procuratura) cererea de recuzare se depune la Parchet, iar procurorul de caz se va pronunta asupra cererii.
Buna ziua
Revin din nou cu o intrebare .Am cerut recuzarea expertului ,am cerut audierea martorilor,am depus chiar si obiectii la expertiza si nu am primit nici un raspuns dimpotriva in luna aprilie am primit de la prim procurorul de pe langa jud.Motru o rezolutie in care se mentionau urmatoarele:
,,scoaterea de sub urmarirea penala a invinuitului ....cu motivarea ca nu se face vinovat de producerea accidentului ,vina exclusiva apartinand victimei.
In urma acestei rezolutii am trimis o plangere prim procurorului de la Parchetul de pe langa tribunalul Gorj.
Acesta a constatat urmatoarele:
,,Se apreciaza ca solutia adoptata este nelegala si netemeinica urmand ca plangerea sa fie admisa.Probatoriul administrat in cauza este incomplet si nu s-a stabilit intreaga stare de fapt.Se va efectua o noua expertiza de specialitate din care sa rezulte ...............concluziile primei expertize neputind fi insusite pt urmatoarele considerente:............. .
Am fost sunati de catre comisarul care se ocupa de dosar si a spus ca trebuie sa stabilim onorariul pt expert.
Intrebarea mea este daca eu trebuie sa platesc expertiza desi nu am cerut o noua expertiza doar am expus in plangere cum s-au desfasurat faptele si care au fost nelamuririle noastre legate de prima expertiza.Daca procurorul a constatat ca prima expertiza nu poate fi insusita asta nu inseamna ca se considera ca si cand nu s-ar fi facut?
Acesta a cerut o noua expertiza nu o contraexpertiza....sau este acelasi lucru?
Daca nu dispun de bani pt a plati onorariul nu se mai face expertiza?
Multumesc pt raspuns
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
danadaia, utilizator
buna ziua ,
daca tot ati ajuns pana aici faceti un efort achitati nou expertiza solicitata totdata si un expert parte pe care urmeaza sa vil alegeti si sa ii achitati onorariu si astfle veti avea un specialist care sa participe la masuratori si la efecutarea expertizei de partea dvs .
bafta si mertia luptat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie A-Tamara A-Tamara Buna seara, Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30. La raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)