avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate succesiunea fara sa ma anunte si pe mine si dupa un an decedeaza si el iar cumnata mea face acelas lucru si nu ma cheama la succesiune spunind notarului ca nu mai are alti mostenitori Mentionez ca nu au avut copii si nici bunuri dobandite impreuna .As dori sa stiu .daca 1...cumnata mea beneficiaza de bunurile dobandite prin testament de fratele meu ?..2..daca anulez certficatul de mostenitor dupa fratele meu cat imi revine mie si cat sotiei lui ?
@taur36 daca fratele defunctului nu a lasat testament pentru ca userul nu specifica Decat ca tatal a lasat testament, la succesiunea dupa frate vine Sotia acestuia si fratele. Intelegeti? La devolutiunea legala a mostenirii Sotul supravietuitor vine in concurs cu clasele 1-4 de mostenitori, iar fratele face parte din clasa a 2 a.
Iar reductiunea o cere pentru ca prin testamentul tatalui I s a incalcat rezerva succesorala. Defunctul nu poate dispune de tot, legea rezerva mostenitorilor rezervatari o cota parte chiar impotriva vointei defunctului. Mostenitori rezervatari sunt Sotia, copii si parintii.
Userul a inteles , dansul ni s a adresat, daca aveti si dvs intrebari nu ezitati sa le puneti dar deschideti un topic separat ca sa nu cream confuzii pentru cei care deja au pus intrebari.

@ionut.....
Pai dvs trebuie sa cereti reductiunea testamentului pentru ce va incalca rezerva succesorala care v am spus mai sus care este.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
ContSters141818, utilizator
reductiunea testamentului (a legatului) reprezinta chiar ce va spuneam mai sus si ce va spunea colega mea, limitarea transmisiunii bunurilor patrimoniale dintr-un legat universal pana la a se respecta cota mostenitorilor rezervatari, cum sunteti dumneavoastra.
pentru domnul taur36, mostenitori rezervatari sunt descendentii, ascendentii privilegiati si coleateralii privilegiati. O persoana nu poate dispune prin testament peste aceasta cota a mostenitorilor rezervatari garantata prin lege. Asadar, utilizatorul nostru poate anula acel prim certificat de mostenitor, avand dreptul la rezerva succesorala. Iar in ceea ce priveste mostenirea fratelui, care trebuie redusa proportional cu rezerva succesorala, sotia nu are vocatie succesorala la intreaga mostenire decat atunci cand nu vine in concurs cu una din clasele de mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect ... 21mai1964 21mai1964 Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect urmatoarea problema::doi soți fără copii au facut testament iar dupa decesul unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Mostenire in romania adi33 adi33 Buna, As avea si eu o tema pe care mi-ar placea cu ajutorul vostru sa o stiu reglementata. Este vorba despre mostenierea unei case. Casa apartine tatalui ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)