avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzare firma

am nevoie de un sfat, fratele meu a cedat firma pentruca nu mai putea sa o sustina, la registrul comertului si cu act notarial, noul administrator a preluat firma in ideea sa o poata salva, am facut procese verbale de predare-primire, dar intre timp noul administrator a inceput sa-l santajeze sa-i ceara bani amenintand pe toate caile ce face recurs desi a fost informat verbal si scris de toate problemele,
ce poate face fratele meu?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina lll , utilizator 11:23, 31 Octombrie 2008
Situaţia este limpede. Nu interesează ce a ştiut sau nu asociatul minoritar (atîta vreme cît a acceptat cesiunea). Nu el este chemat să atace actul de cesiune (şi înţeleg că nici nu a făcut-o) ci noul asociat. Iar acesta ar putea invoca doar dolul, în situaţia în care i s-au ascuns aspecte privind situaţia firmei. Dar, cum totul a fost la vedere, nu cred că are temeiuri pentru a cere anularea actului. Simplul fapt că nu e ceea ce a crezut el a fi (respectiv, se dovedeşte a fi mai dificilă redresarea firmei decît credea sau e nemulţumit că a plătit prea mult pentru părţile sociale preluate) nu-l poate îndreptăţi să ceară sume de bani sau să solicite anularea actului de cesiune.

Eu nu mi-aş face griji. Lăsaţi-l să procedeze cum crede, iar în cazul în care se va adresa instanţei, reveniţi cu detalii.

Liviu S.Bordaş
Va multumesc, m-am linistit,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de cesionare anaioana anaioana Este vorba despre un magazin, ieri am fost la registrul comertului impreuna cu persoana caruia i_am cesionat magazinul, am semnat actele, am inteles ca azi o ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator/asociat srl dploiesti dploiesti Va rog sa-mi spuneti daca predarea tuturor actelor, inclusiv cele contabile, intre vechiul administrator/ asociat si noul administrator/asociat este valabila ... (vezi toată discuția)
S.r.l. ONU EMIL ONU EMIL Unde pot gasi un articol de lege care sa explice pasii de urmat la instrainaarea unei soc. comerciale.Se face contract de cesiune,P.V. de predare a actelor ... (vezi toată discuția)