avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in timpul sarcinii

Sotia mea urmeaza sa nasca in luna aprilie 2012 si conducerea unitatii angajatoare refuza sa-i acorde concediu de odihna pe anul in curs. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: buze , utilizator 11:08, 18 Ianuarie 2013
Sotia dvs poate face o cerere de CO cu numarul de zile aferent perioadei deja lucrate.
Aceasta cerere nu poate fi refuzata de angajator.
Apoi, poate intra in concediul pre natal
Multumesc frumos pentru informatie!
Dupa terminarea concediului de crestere copil, cat timp este obligata unitatea angajatoare sa ii continue contractul de munca unei persoane?
Care este data nasterii copilului, inrucat in functie de aceasta va putem spune actele normative aplicabile ins situatia descrisa de dvs?
Data de nastere a copilului este 30 martie 2012, mentionez ca durata concediului de crestere a copilului este de 2 ani. Mi s-a impus ca sa ma intorc la serviciu mai devreme, daca nu, nu o sa mai fie nevoie de mine.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Alexandra201020 Alexandra201020 Urmeaza sa intru in concediu pentru cresterea copilului , am inteles ca sa modificat legea si acum angajatorul nu mai este obligat sa te primeasca la ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la job dupa ccc b_anamaria b_anamaria In ian. 2013 trebuie sa ma reintorc la locul de munca, as dori sa stiu daca, dupa noul cod, societatea mai este obligata sa ma primeasca, sa ma pastreze o ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil leona777 leona777 buna ziua, vreau sa stiu daca sunt obligata ca admistrator de firma, sa primesc o angajata care a stat 2 ani acasa in concediu crestere copil ( este al doilea ... (vezi toată discuția)