avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card cumparaturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card cumparaturi

eu am un card de cumparaturi (cel galben) si am facut ceva cumparaturi pe el, iar de cateva luni nu am cu ce sa mai acopar suma datorata bancii si in consecinta platesc acea suma minima de returnat

de curand mi-am facut o rata si am sunat la banca sa-mi spuna cand si cum platesc rata, ei bine nu o pot plati efectiv decat daca returnez toti banii datorati bancii

pana atunci ea se adauga la sold, se calculeaza suma minima de rambursat si luna viitoare ti se adauga din nou rata si din nou ti se calculeaza suma minima, fara posibilitatea de a plati rata pur si simplu? in concluzie tre sa platesc dobanda pana cand voi avea bani sa achit tot si sa scap de ei
ca mai toata lumea nu am citit contractul cap-coada si "metoda" aceasta este specificata, deci am semnat ca sunt de acord

nu se poate ataca nici cum aceasta aberatie?
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 22:15, 30 Ianuarie 2012
Nu prea inteleg despre ce rata vorbiti si ce legatura e intre acea rata si card. Ce inseamna " mi-am facut o rata"?
este un card de cumparaturi care permite si achizitionarea in rate de la unii comercianti
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Ati cumparat deci un produs in 6 - 12 rate iar dvs ati ramas fara intreaga suma ( pret al produsului), urmand ca acea suma sa o platiti in rate catre banca fara dobanda.
Sumele se achita, se completeaza pe card in ordinea folosirii lor. Daca dvs aveti limita pe card de 10 mil, ati cheltuit 2, apoi ati achitat produsul cu 8 mil in 6 rate , inseamna ca la data scadenta aveti de dat 333 adica 200 plus o rata din cele 6. Daca platiti suma minima, aceasta se scade din astia 333 si pt diferenta va calculeaza dobanda de la data extragerii pana la urmatorul raport de activitate. luna viitoare i sa va adauga si urmatoarea rata si tot asa.
Dvs cam ce vreti, cum vreti sa fie ?
cred ca am inteles eu gresit totul
Asadar este vorba de un card de credit pe care l-ati folosit pentru diverse cumparaturi, printre care si achizitia unui produs in rate lunare. Ei bine, asa cum a spus si gi_jane2 mai sus, datoriile acumulate pe acest card se achita in ordinea scadentei. Nu aveti cum sa "atacati aceasta aberatie" decat platind ce ati consumat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Card rbs monikcapricorn monikcapricorn am de aprox. 1 an un card de cumparaturi de la rbs. Suma disponibila era de 28 de mil pe care i-am utilizat la achizitionarea cardului. Lunar platesc o suma ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi-imposibilitate de plata a datoriei marimar114 marimar114 Buna ziua, am o mare problema cu un card de cumparaturi, in anul 2008 sotul meu a fost '' racolat'' de o angajata a unei banci,care a venit la firma unde lucra ... (vezi toată discuția)