avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la ,,negru,,
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la ,,negru,,

Buna ziua!!!..asi dori daka stie cineva cum se face cerere in judecata a unei socetati comerciale ce nu a facut carte de munca..iata cum stau lucrurile la 01.07.2011 ma_am angajat la o firma ,mi s-a cerut actele pt angajere..toate bune si frumoase pana in luna ianuarie 2012 cand au venit sefii si ne-au zis sa ne facem tot personalul cereri de concedii fara plata(socetatea avand 3 salariatii)atunci mi s-a spus ca eu nu trebuie sa fac cerere pt ca nu am carte de munca..am ramas surprinsa pt ca nici nu au vrut sa-mi dea nici o explicatie asta pe langa faptul ca noi am lucrat cate14ore pe zi iar luna decembrie am lucrat de la 06dimineata la 20 seara fara nici un liber spunand_ne ca ni se vor plati orele suplimentare si in ianuarie ne vor da si liberele aferente lui decembrie...dar de fapt nici nu ne-au platit dar ne-au dat afara,mentionez ca nimeni din firma nu a semnat vreodata vreun stat de plata iar dovezi ca am lucrat acolo sunt eu facand receptiile de marfa pe ultimile luni si am si o decalaratie data la politie in urma spargerii magazinului in toamna plus martori fetele cu ,care am lucrat...va rog daca puteti sa_mi dati un sfat urgent eu vrand sa incep demersul cat mai repede...Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: PaunescuM , utilizator 14:37, 31 Ianuarie 2012
1.Depuneti plangere la itm:
2.Depuneti ''actiune civila in pretentii'' la tribunal avand in vedere prevederile Codului Muncii.
Va multumesc pt raspuns...daca puteti sa-mi explicatii cum se formuleaza o,,actiune civila in pretentii,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adev. priviind stagiul de cotizare la somaj lenareg lenareg Incepand cu data de 15.12.2010 se desface contractul de munca a unui salariat cu art 65 , firma va trebui sa-i elibereze adev pt somaj dar declaratiile lunii ... (vezi toată discuția)
Obligat sa demisionez eduard edy eduard edy inainte cu aproximativ 3 sapt sa intru in postanatal patronul unde lucrez mi-a dat termen de 15 zile sa imi caut loc de munca si sa imi semnez demisia pe un ... (vezi toată discuția)
1 decembrie 2010 lumirazvi lumirazvi Buna seara, am 2 intrebari: prima legata de cartea de munca - anul trecut mi-am dat demisia de la firma la care am lucrat si mi s-a spus ca voi primi cartea ... (vezi toată discuția)