avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitanta-elemente obligatorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitanta-elemente obligatorii

Ce elemente trebuie sa contina chitanta ce se elibereaza de asociatia de proprietari cand platesti chletuielile? Chitanta ce mi-a fost data luna aceasta nu are stampila rotunda cu numarul asoc. de proprietari.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 18:24, 31 Ianuarie 2012
Trebuie sa cuprinda datele de identificare ale asociatiei de proprietari, indiferent daca ele sunt scrise pe amprenta de stampila sau direct pe formularul chitantei.
In cel din urma caz nu mai este nevoie de stampila.
In Ordinul 3512/27.noiembrie.2008 privind documentele financiar-contabile
publicat in M.Of.870 bis/23 decembrie 2008 , chitanta :

"I.CHITANŢÃ (cod 14-4-1)
1.Serveşte ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume în numerar la casieria unităţii;
- document justificativ de înregistrare în registrul de casă şi în contabilitate.
În condiţiile în care sumele înscrise pe chitanţă sunt aferente livrărilor de bunuri sau prestărilor de servicii scutite fără drept de deducere conform prevederilor legale (ex: art. 141 alin. (1) şi (2) din Codul fiscal), formularul de chitanţă este documentul justificativ care stă la baza înregistrării veniturilor în contabilitate.
2.Se întocmeşte în două exemplare, pentru fiecare sumă încasată, de către casierul unităţii şi se semnează de acesta pentru primirea sumei.
3.Circulă la depunător (exemplarul 1, cu ştampila unităţii). Exemplarul 2 rămâne în carnet, fiind folosit ca document de verificare a operaţiunilor efectuate în registrul de casă.
4.Se arhivează la compartimentul financiar-contabil, după utilizarea completă a carnetului (exemplarul 2).
5.Conţinutul minimal al formularului:
- denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul;
- denumirea, numărul şi data (ziua, luna, anul) întocmirii formularului; numele şi prenumele persoanei fizice care depune sume şi ce reprezintă acestea sau, după caz, denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul persoanei juridice;
- suma in cifre şi litere;
- semnătura casierului."
Legal chitanta trebuie sa contina precizari referitoare entitatea juridica asociatia de proprietari identificata prin : cod fiscal,sediu,localitate,judet,banca,cont,eventual telefon,e-mail,adresa internet,seria si nr
pe chitantele emise de o firma de administrare,chitantele mai contin elementele de indentificare a asociatiei,sau e valabil numa datele firmei de admin?
Datele firmei de administrare.

Alte discuții în legătură

Chitanta fara stampila BG BG Este valabila o chitanta eliberata de asociatia de proprietari fara sa fie stampilata?Dar fara semnatura? Apreciez daca imi comunicati si articolul din lege ... (vezi toată discuția)
Chitanta anamariacelik anamariacelik cine ma poate lamuri ce act reglementeaza completarea pe chitanta pe langa firma de la care s-a primit suma ,adresa si codul unic de inregistrare precum si ... (vezi toată discuția)
Regim chitante Bbianca Bbianca Buna ziua, Ma numesc Anca si as dori sa va intreb daca stampilarea chitatelor de incasare emise de o SC este obligatorie? Multumesc pentru raspuns dar ... (vezi toată discuția)