Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... chitanta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

chitanta

cine ma poate lamuri ce act reglementeaza completarea pe chitanta pe langa firma de la care s-a primit suma ,adresa si codul unic de inregistrare precum si numarul de la ONRC?#-o
Cel mai recent răspuns: anamariacelik , utilizator 11:27, 12 Iunie 2009
ORDIN nr. 3512 din 27 noiembrie 2008 privind documentele financiar-contabile

I.CHITANŢÃ (cod 14-4-1)
1.Serveşte ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume în numerar la casieria unităţii;
- document justificativ de înregistrare în registrul de casă şi în contabilitate.
În condiţiile în care sumele înscrise pe chitanţă sunt aferente livrărilor de bunuri sau prestărilor de servicii scutite fără drept de deducere conform prevederilor legale (ex: art. 141 alin. (1) şi (2) din Codul fiscal), formularul de chitanţă este documentul justificativ care stă la baza înregistrării veniturilor în contabilitate.
2.Se întocmeşte în două exemplare, pentru fiecare sumă încasată, de către casierul unităţii şi se semnează de acesta pentru primirea sumei.
3.Circulă la depunător (exemplarul 1, cu ştampila unităţii). Exemplarul 2 rămâne în carnet, fiind folosit ca document de verificare a operaţiunilor efectuate în registrul de casă.
4.Se arhivează la compartimentul financiar-contabil, după utilizarea completă a carnetului (exemplarul 2).
5.Conţinutul minimal al formularului:
- denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul;
- denumirea, numărul şi data (ziua, luna, anul) întocmirii formularului; numele şi prenumele persoanei fizice care depune sume şi ce reprezintă acestea sau, după caz, denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul persoanei juridice;
- suma in cifre şi litere;
- semnătura casierului.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de incasare numerar - temei legal razvy_balan razvy_balan Chitanta de incasare numerar, care reprezinta incasarea unei facturi, trebuie sa cuprinda obligatoriu CUI si numarul de inregistrare la Registrul Comertului al ... (vezi toată discuția)
Regim chitante Bbianca Bbianca Buna ziua, Ma numesc Anca si as dori sa va intreb daca stampilarea chitatelor de incasare emise de o SC este obligatorie? Multumesc pentru raspuns dar ... (vezi toată discuția)
Mentionare pe chitante j si ro client alex.basica alex.basica Buna ziua! Astazi am platit o factura si furnizorul a completat pe chitanta in dreptul denumirii clientului (firma mea) J-ul si RO-ul. Au spus ca e o ... (vezi toată discuția)