avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitanta-elemente obligatorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitanta-elemente obligatorii

Ce elemente trebuie sa contina chitanta ce se elibereaza de asociatia de proprietari cand platesti chletuielile? Chitanta ce mi-a fost data luna aceasta nu are stampila rotunda cu numarul asoc. de proprietari.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 18:24, 31 Ianuarie 2012
@proprietaru / @aleodor27
Firma de administratie este angajata asociatiei.Cheltuielile sunt efectuate de catre asociatie, deci recuperarea lor se face de catre asociatie, cotele de cheltuieli le platiti catre asociatie nu catre firma. Chitanta trebuie sa cuprinda toate datele de identificare ale asociatiei nu ale firmei. Chitanta trebuie sa fie stampilata.
Si eu as zice la fel ca @LocatarB. Facturile si toate cheltuielile se fac pe contractele si in numele as. prop., deci descarcarea ar trebui facuta la fel, daca nu sunt cumva niste protocoale incheiate intre as. prop. - firma de administrare. Am sa ma interesez concret la vecinii mei, dar parca chitanta este emisa pe numele firmei de administrare si mie nu mi se pare a fi cosher, dar ma rog...
In privinta stampilei: daca as. prop. are chitantier personalizat cu toate elementele de identificare spuse mai sus, serie si nr. de ordine stabilit prin decizie, stampila (rotunda) isi cam pierde ”farmecul” . Uitati-va la chitantele pe care le primiti la plata cablului TV, telefonie fixa/mobila, etc. Ce sa mai zic de noile modele de chitanta facute pe imprimante matriciale - parca-s bonuri de casa. Este drept ca bonuletul respectiv are tot ce-i trebuie, inclusiv un fel de amprenta cu numele casierului, CNP-ul si pune si o virgula pe-acolo uneori ce tine loc de semnatura.
Extind discutia la facturile furnizorilor nostri. La fel, sunt personalizate, intocmite pe sisteme informatice, cuprin absolut toate informatiile cerute de legislatie, dar fara stampila (Lg. 571/2003).
Parca am mai discutat de cateva ori aceste chestiuni, dar ma rog, le mai discutam...
@ grecu
nici un protocol nu poate incalca o lege existenta.
2.ma uit pe chitante primite de la cablu etc..si observ ca au o stampila...chiar daca acestea si a pierdut farmecul...- si pt @elga- "nu mai este nevoie de stampila. "
3.virgula la o stampila semnifica ,ca cel care a semnat nu este titularul
4.acele chitante .au in afara de datele de identificare a celui care incaseaza si titularul pt care se incaseaza ,si de la cine.
Am pus aceasta intrebare deoarece firmele de administrare nu respecta legislatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta fara stampila BG BG Este valabila o chitanta eliberata de asociatia de proprietari fara sa fie stampilata?Dar fara semnatura? Apreciez daca imi comunicati si articolul din lege ... (vezi toată discuția)
Chitanta anamariacelik anamariacelik cine ma poate lamuri ce act reglementeaza completarea pe chitanta pe langa firma de la care s-a primit suma ,adresa si codul unic de inregistrare precum si ... (vezi toată discuția)
Regim chitante Bbianca Bbianca Buna ziua, Ma numesc Anca si as dori sa va intreb daca stampilarea chitatelor de incasare emise de o SC este obligatorie? Multumesc pentru raspuns dar ... (vezi toată discuția)